Οι e-αιμοδοτες «κατακτουν» την Ελλαδα

Την πανελλαδική επέκταση της εφαρμογής συζήτησαν με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους οι ιδρυτές της εφαρμογής Άγγελος Χουβαρδάς και Λέανδρος Κουρτίδης

Την επέκταση της πλατφόρμας e-Αιμοδότες σε πανελλαδικό επίπεδο συμφώνησαν σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Υγείας κ.Μάριο Θεμιστοκλέους οι Κομοτηναίοι συνιδρυτές της κ.κ.Άγγελος Χουβαρδάς και Λέανδρος Κουρτίδης.

Οι δύο συμπολίτες μας που καινοτόμησαν δημιουργώντας την πλατφόρμα ήδη από τα μαθητικά τους χρόνια, καταφέρνοντας σήμερα αυτή να έχει ενσωματώσει τα στοιχεία αιμοδοσίας 20 και πλέον νοσοκομειακών μονάδων. Η πορεία αυτή, μαζί με τις δυνατότητες και λειτουργίες που σήμερα η εφαρμογή έχει ενσωματώσει παρουσιάστηκαν αναλυτικά κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τον κ.Θεμιστοκλέους, με ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ενίσχυση και προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 11 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Χουβαρδάς, μετέφερε το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο Υφυπουργός Υγείας για την εφαρμογή, συνεχάρη τα μέλη της για τις βραβεύσεις του και αναγνώρισε έμπρακτα την αξία και την καινοτομία της εφαρμογής να ενημερώνει τους  εθελοντές αιμοδότες για τις  έκτακτες ανάγκες αίματος σε 22 σήμερα νοσοκομεία.

«Για μας η αναγνώριση αυτή αποτελεί ύψιστη τιμή και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, μας δίνει και την ώθηση  για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και  την κάλυψη των αναγκών σε αίμα» δήλωσε ο κ.Χουβαρδάς γνωστοποιώντας πως συζητήθηκε η επέκταση των e-αιμοδοτών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σταδιακή και με βάση τις κατά τόπου ανάγκες η επέκταση της εφαρμογής

Κληθείς να περιγράψει το σχετικό χρονοδιάγραμμα ο ίδιος εξήγησε πως σταδιακά θα υλοποιηθούν συναντήσεις με τις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε να εξεταστούν οι ανάγκες που θα επιθυμούσαν κατά τόπους να εξυπηρετεί η εφαρμογή, για να τονίσει ότι κάθε περιοχή έχει και τις δικές της ανάγκες. «Οπότε πέρα από την επέκταση της εφαρμογής πανελλαδικά που θα γίνει, θέλουμε να δούμε αναλυτικά  ποιες ανάγκες έχει κάθε μία αιμοδοσία για να βρούμε λύσεις στα προβλήματά τους και να ψηφιοποιήσουμε λύσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ.Χουβαρδάς προέκρινε τα μικρά βήματα ώστε η ομάδα των e-αιμοδοτών να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο εγχείρημα, για να εξηγήσει πως θα γίνουν όλα σταδιακά. Ωστόσο ανακοίνωσε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει η IOS έκδοση της εφαρμογής για συσκευές Apple, ώστε να είναι προσβάσιμη η πληροφορία και οι ειδοποιήσεις και σε αυτές τις συσκευές, ενώ αναμένεται και ανανέωση της υφιστάμενης εφαρμογής σύμφωνα με προτάσεις που ήδη έχουν συγκεντρώσει από πολίτες και νοσοκομεία, προκειμένου να γίνει το περιβάλλον αυτής πιο φιλικό.

Παρόντες και στις δράσεις για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας οι e-αιμοδότες

Ερωτηθείς ως προς τα επόμενα βήματά τους, ο ίδιος μίλησε για δράσεις που προγραμματίζονται και στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Κομοτηνής, ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας, οι οποίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν αρχές Μαΐου. Για την υλοποίηση αυτών θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους των τμημάτων του ΔΠΘ, καθώς και την διοίκηση, ώστε να συμφωνηθεί μια κοινή γραμμή προκειμένου να πετύχουν τόσο την μεγάλη συμμετοχή όσο και το καλύτερο δυνατό παραγόμενο αποτέλεσμα για αμφότερες τις πλευρές.

Να σημειωθεί ότι παρούσα στην συνάντηση με τον Υφυπουργό ήταν και η κ.Παγώνα Κόφα Επισκέπτρια Υγείας της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.