Οι e-Αιμοδοτες επισκεφθηκαν τον Δημαρχο Κομοτηνης

Τον ενημέρωσαν για την εφαρμογή και την εξέλιξή της τον τελευταίο χρόνο

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές Άγγελος Χουβαρδάς και Βασίλης Ευτυχιάκος και ο Διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής Νικόλαος Φωτιάδης με σκοπό να τον ενημερώσουν για την εφαρμογή e- Αιμοδότες που δημιουργήθηκε από την αξιόλογη Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής μετά από αίτημα του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η υπηρεσία e-Αιμοδότες αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις των Νοσοκομειακών Τμημάτων Αιμοδοσίας. Δημιουργήθηκε εθελοντικά από τους μαθητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και διατίθεται εντελώς δωρεάν. Η καινοτομία της εφαρμογής συνίσταται στη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των χρηστών για έκτακτες ανάγκες  προσφοράς αίματος από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της η εφαρμογή διευκολύνει ώστε οι αιμοληψίες να γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη καθώς και η  διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη, 30 ημέρες.

Ο Άγγελος Χουβαρδάς παρουσίασε το e-Αιμοδότες στον Δήμαρχο καθώς επίσης μίλησαν από κοινού με τον Βασίλη Ευτυχιάκο για την εξέλιξή της το τελευταίο δωδεκάμηνο. Επίσης μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Φωτιάδη έδωσαν έμφαση στην ανάδειξη της Θράκης, δη της Κομοτηνής μέσα από την πρωτοβουλία τους που έφερε τέσσερις σημαντικές βραβεύσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κοινωνικό μήνυμα που μεταφέρουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου στην είσοδο στη σελίδα τους είναι: «Μην προσπερνάς…κάνε τη διαφορά!

Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να σώσεις μια ζωή… δώσε αίμα!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.