Οι δανειοληπτες αντεπιτιθενται

Σύλλογος Δανειοληπτών ιδρύεται στην Ροδόπη με στόχο την προστασία και την ενημέρωσή τους την ώρα που ξεκινούν οι πλειστηριασμοί

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το καταστατικό του νέου Συλλόγου Δανειοληπτών ο οποίος ιδρύεται στη Ροδόπη, με στόχο να ενώσει την εμπειρία και τις δυνάμεις των δανειοληπτών, είτε έχουν κόκκινα είτε έχουν πράσινα δάνεια.
 
Η πρώτη συγκέντρωση των ενδιαφερόμενων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, όπου και μια προσωρινή ομάδα, με πρωτεργάτη τον κ. Άκη Σοφιανό, θα προχωρήσει την συγγραφή του καταστατικού του Συλλόγου που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, μιας και το θέμα των πλειστηριασμών έχει πλέον γίνει καυτό.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Σοφιανός όσοι μετείχαν στη συνάντηση, αλλά και ενδιαφέρονται για το σύλλογο, έχουν κοινά προβλήματα, με τα δάνεια και με τις ρυθμίσεις, τη στιγμή που η νομοθεσία αλλάζει συνέχεια, ενώ οι πλειστηριασμοί έχουν αρχίσει να επιταχύνονται, με κάποιους να γίνονται ήδη στη Ροδόπη. 

«Και μόνο τις εμπειρίες που θα ανταλλάσσουμε είναι όφελος» 

Όπως τόνισε ο κ. Σοφιανός, «και μόνο τις εμπειρίες που θα ανταλλάσσουμε είναι όφελος», μιας και τα προβλήματα είναι κοινά, και διαφορετικά είναι όταν κάποιος τα αντιμετωπίζει μόνος του και αλλιώς όταν είναι μια κοινή ομάδα.
 
Βέβαια ακόμα ο σύλλογος αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, όμως ο κ. Σοφιανός εμφανίστηκε αισιόδοξος, τόσο λόγω της προσέλευσης στην συγκέντρωση όσο και από το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα ιδρύονται ανάλογοι σύλλογοι.
 
«Οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες, έχουν ψηφιστεί πολλά καινούρια νομοθετήματα τα οποία δεν γνωρίζει ο κόσμος, με τη ψήφιση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας στην αρχή του έτους θα βγαίνουν με πιο έντονους ρυθμούς οι δημοπρασίες» σημείωσε ο κ. Σοφιανός, επισημαίνοντας πως με την περικοπή και κάποιων από τα ένδικα μέσα οι πλειστηριασμοί θα ξεκινούν από την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία όπως παλιότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.