Ογδοη πανελλαδικα στην παιδικη παχυσαρκια η Ροδοπη

Ενημέρωση για το μείζον πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Ενημέρωση για το μείζον πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στη Ροδόπη, η οποία είναι όγδοη στη χώρα μας σε ποσοστό, πραγματοποιήθηκε στους γονείς και τους κηδεμόνες του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Μιχάλης Πολυτσάκης, καθηγητής φυσικής αγωγής στο 11ο Δημοτικό.
 
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, στο πνεύμα του «ανοιχτού σχολείου», καθώς και σε συνεργασία με το 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Γιώργος Σερμπέζης, διευθυντής του 11ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, καθώς όπως επεσήμανε διαπιστώνεται καθημερινά πως οι μαθητές της Ροδόπης καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία πολλές φορές είναι ακατάλληλα.
 
Για αυτό και ο σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό το κομμάτι, ξεκινώντας ένα σύνολο δράσεων από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενημέρωσης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε και η εν λόγω εκδήλωση. 

Μιχάλης Πολυτσάκης, καθηγητής φυσικής αγωγής στο 11ο Δημοτικό «Θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς τι ακριβώς είναι η παιδική παχυσαρκία, τα αίτιά της, και τους κινδύνους που δημιουργούνται»

Για την σημασία της δραστηριότητας στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας μίλησε ο καθηγητής φυσικής αγωγής στο 11ο Δημοτικό κ. Μιχάλης Πολυτσάκης, σημειώνοντας πως το θέμα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ μιας και η Ροδόπη βρίσκεται δυστυχώς στην όγδοη θέση πανελλαδικά στην παιδική παχυσαρκία, με την Ελλάδα να έχει τη θλιβερή παγκόσμια πρωτιά.
 
«Η σχολική φυσική αγωγή αγγίζει αυτό το ζήτημα», σημείωσε, «γιατί αφορά την υγεία των Ελλήνων μαθητών, για αυτό και τις δράσεις φυσικής αγωγής έχουν εντάξει την προσέγγιση του θέματος αυτού πολύπλευρα, με βιωματικές δράσεις των παιδιών και παρουσιάσεις, σεμινάρια και ενημερώσεις των γονέων».
 
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς τι ακριβώς είναι η παιδική παχυσαρκία, τα αίτιά της, και τους κινδύνους που δημιουργούνται από αυτό το ζήτημα» τόνισε ο ίδιος για να καταλήξει στο γεγονός πως η παιδική παχυσαρκία, πέρα από γενετικούς και κληρονομικούς παράγοντες, έχει ως αίτια την κακή διατροφή, αλλά και την υποκινητικότητά τους, με τη φυσική αγωγή να είναι αρμόδια να καταπολεμήσει το δεύτερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.