Οδοστρωμα με «κρατηρες» στην εισοδο του Ροδιτη

Επικίνδυνες «παγίδες» για οδηγούς και οχήματα

Δε θα ήταν υπερβολή να συγκριθεί με την επιφάνεια της Σελήνης το τμήμα του δρόμου, που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού του Ροδίτη, λίγα μέτρα μετά από τον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού. Η εικόνα που εμφανίζει το οδόστρωμα επί της παλιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, αλλά και επί του επαρχιακού δρόμου, που την τέμνει στο ύψος της επιχείρησης ελαστικών Lassa, θυμίζει στην κυριολεξία βομβαρδισμένο τοπίο.

Για την περιγραφή των φθορών, που έχουν δημιουργηθεί, όπως αποτυπώνονται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, είναι αδόκιμο να χρησιμοποιηθεί ο όρος «λακκούβα», αφού περισσότερο τους ταιριάζει εκείνος του «κρατήρα». Το πρόβλημα φυσικά δε συνίσταται στην αισθητική ανωμαλία του δρόμου, αλλά στους κινδύνους που ανακύπτουν εκ των παραπάνω για διερχόμενους οδηγούς και για τα οχήματά τους. Κι αν για τα επιβατηγά αυτοκίνητα η διέλευση πάνω από τους «κρατήρες» εγκυμονεί τον κίνδυνο της πρόκλησης φθορών ή ακόμα και της απώλειας του ελέγχου τους από τους οδηγούς, δε θέλουμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν τις «παγίδες», που δημιουργούνται από τα μεγάλα ανοίγματα πάνω στο οδόστρωμα, δεν τις εντοπίσουν και δεν τις αποφύγουν έγκαιρα τυχόν αναβάτες δίκυκλων μοτοποδηλάτων ή μοτοσυκλετών.
 
Η προβληματική αυτή κατάσταση του δρόμου κινητοποίησε περιοίκους και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται γύρω από το σημείο, οι οποίοι κατέφυγαν στο δήμο και στην αντιπεριφέρεια, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για την αποκατάσταση των φθορών. Μετά από συνεννόηση των δύο φορέων, καθότι αρχικά ανέκυψε θέμα αρμοδιότητας, αφού το σημείο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον κόμβο της Εγνατίας, λογίζεται ως παράπλευρο δίκτυο του αυτοκινητόδρομου αυτού, την αποκατάσταση ανέλαβε να εκτελέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Συνεργεία της Διεύθυνσης προχώρησαν χθες σε επιτόπια εκτίμηση της έκτασης των φθορών, που αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί πλήρως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.