Οχι, το καλοριφερ δεν μπαινει στον μπλε καδο

Ακόμα δυσκολίες εντοπίζει στην ανακύκλωση η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου

Μετά το Πάσχα θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην πόλη μας οι καφέ κάδοι κομποστοποίησης

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των καφέ κάδων στην Κομοτηνή, που αφορούν την κομποστοποίηση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ισμαήλ Λεβέντ.

Όπως είναι γνωστό, στους συγκεκριμένους κάδους τοποθετούνται μόνο οργανικά απόβλητα, που οδηγούνται στη συνέχεια για κομποστοποίηση. Η τοποθέτησή τους προβλέπονταν και παλιότερα, όμως η «εμφάνισή» τους στην πόλη μας καθυστέρησε γιατί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έπρεπε πρώτα να στηθεί και η κατάλληλη υποδομή, που θα δέχεται όσα οργανικά απορρίμματα συγκεντρώνονται από τους κάδους.

Δοθείσης ευκαιρίας, ο κ. Λεβέντ επέστησε την προσοχή των δημοτών και σε ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά και δεν είναι άλλο από την τοποθέτηση των απορριμμάτων σε λάθος κάδους. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητες δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις των δημοτών, όμως θεωρεί πως αν πρόσεχαν περισσότερο και δεν πετούσαν απορρίμματα που εμφανώς ανήκουν στον ένα κάδο στον άλλο, η κατάσταση θα βελτιωνόταν κατά 50%.

Η τοποθέτηση άλλωστε των απορριμμάτων σε λάθος κάδους, όπως εξήγησε, εκτός από το ότι δυσκολεύει την αποκομιδή, δημιουργεί και πρόσθετο κόστος για τον Δήμο, μιας και πλέον γίνεται διαλογή των σύμμεικτων απορριμμάτων, και όσο μεγαλύτερη η ποσότητα τους, τόσο μεγαλύτερο και το κόστος.

Ο κ. Λεβέντ επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι πολίτες να είναι προσεχτικοί με την απόρριψη των απορριμμάτων τους στους σωστούς κάδους, αποκαλύπτοντας πως κατά το παρελθόν οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν βρει απίθανα πράγματα στους κάδους, από ξύλινα δοκάρια, μέχρι και καλοριφέρ. Για αυτό και ζήτησε από τους πολίτες, ενόψει και της τοποθέτησης νέων κάδων, να προσέχουν περισσότερο στην απόρριψη των σκουπιδιών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.