Οχι στον νεο «επιθεωρητιμο» στα σχολεια λενε δασκαλοι και εκπαιδευτικοι

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι διαμαρτύρονται στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, οι οποίοι είχαν ήδη ανακοινώσει απεργία για τις 15 Φεβρουαρίου.

Στην Κομοτηνή η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης και θα ακολουθήσει πορεία στην Κεντρική Πλατεία.

Σε μήνυμά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν, τονίζοντας πως «το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προσπαθεί με ταχύτητα να επιβάλλει το νέο επιθεωρητισμό στα σχολεία (…). Θα ακυρώσουμε όλα τα σχέδιά τους. Κυβέρνηση ΝΔ και ΥΠΑΙΘ ευθυγραμμίζονται πλήρως στις επιταγές ΟΟΣΑ και ΕΕ, ολοκληρώνοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιδιώκουν ένα σχολείο ιδιωτικοποιημένο και ανταγωνιστικό, με εκπαιδευτικούς υποταγμένους και φοβισμένους, που η μόνιμη και σταθερή εργασία δεν θα φαίνεται στον ορίζοντα για κανέναν και καμία. Διαλύουν τον σύλλογο διδασκόντων, αλλάζουν τη δομή του δημόσιου σχολείου, καθιερώνουν εσωτερικούς και ανταγωνιστικούς μηχανισμούς ελέγχου στα πλαίσια της προώθησης της κουλτούρας αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή σχεδιάζουν και φέτος τις εξετάσεις πανελλαδικού τύπου PISA που δρομολογούνται να γίνουν σε όλα τα σχολεία. Γι’ αυτό παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα ακυρώσουν τα σχέδια τους και μαζί με τον λαό και την νεολαία υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία σε αυτό».

Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Τη στήριξη της στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καλώντας όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη στα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ν. Ροδόπης να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών «για να προασπίσουμε το δικαίωμα για δημόσια, δωρεάν και ισότιμη παιδεία για όλους»!

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνει πως «Η εκπαιδευτική κοινότητα μπαίνει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο των Κυβερνητικών πολιτικών για συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους, ιδιωτικοποιώντας βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αποδοτικότητα και η ανταγωνιστικότητα της εκπαίδευσης, λες και η Παιδεία είναι Εργοστάσιο παραγωγής υλικών! Δεν μασάμε πλέον τα παραμύθια τους για δήθεν εκσυγχρονισμό της παιδείας: Αποσκοπούν απροκάλυπτα πλέον να επιβάλλουν ότι μόνο τα παιδιά των πλουσίων θα μπορούν να έχουν σωστή εκπαίδευση, και να αποκλείσουν τα παιδιά όλου του υπόλοιπου Λαού από το δικαίωμα της άρτιας εκπαίδευσης!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.