Οχι στο νεο εργατικο νομοσχεδιο ειπαν απο την Κομοτηνη

Κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία κατά των αλλαγών που έρχονται για τους εργαζόμενους

Την αντίθεσή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές που θεωρούν ότι πηγαίνει τα εργασιακά δικαιώματα δεκαετίες πίσω, εξέφρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή σωματεία και εκπρόσωποι εργαζομένων.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πλήρη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και την θέσπιση 13 ωρών εργασίας, που φέρνει ουσιαστική κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών και ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΕΝΙΔΥΚ, το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, σύλλογοι φοιτητών και παρατάξεις, θέλοντας να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι το νέο νομοσχέδιο επηρεάζει όλους τους εργαζόμενους, αλλά ακόμα και αυτούς οι οποίοι δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά εργασίας, που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ένα περιβάλλον δραστικά αλλαγμένο σε σχέση με τους προηγούμενους.

Πολλοί δε από τους παρευρισκόμενους ανέδειξαν το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε μια εποχή που η χώρα έχει πληγεί και δεν έχει ακόμα συνέλθει από μια σειρά από καταστροφές, από την πυρκαγιά στον Έβρο μέχρι τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, θεωρώντας πως αποτελούν ευκαιρία για να κρυφτούν οι χειρότερες διατάξεις του.

Για αυτό κάλεσαν σε συνεχόμενη εγρήγορση ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο, αλλά και αν γίνει αυτό να αντιμετωπιστούν οι αντεργατικές του διατάξεις στην πράξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.