«Οχι» στη λιτοτητα και στην καταπατηση της αξιοπρεπειας των Ελληνων

Το μήνυμα της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε και στην Κομοτηνή

Με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται – Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία της Κομοτηνής η συγκέντρωση αλληλεγγύης στις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης και ενάντια στην λιτότητα, στο πλαίσιο των ταυτόχρονων κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα.
Η συγκέντρωση στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ενώ σε αυτή συμμετείχαν αρκετοί συμπολίτες μας, που έσπευσαν να διαδηλώσουν την συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Δημήτρης Χαρίτου, Απόστολος Κουτάβας και Τάκης Μουμτζίδης, από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης, ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, και άλλοι. 

Νίκος Κατσιούρας «Θέλουμε να δώσουμε μία εικόνα προς την ελληνική κοινωνία, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και την Κομισιόν ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περικοπή στην αξιοπρέπειά μας»

Στόχος της πρωτοβουλία σύμφωνα με τον κ. Νίκο Κατσιούρα, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ήταν «να δώσει μία εικόνα προς την ελληνική κοινωνία, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και την Κομισιόν ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε νέα μέτρα λιτότητας, δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περικοπή στην αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε επίσης να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση και την προσπάθειά της, που φαίνεται ότι κρατά σθεναρή αντίσταση απέναντι στους δανειστές και να προωθήσουμε ως λαός, τα αιτήματα και τις ανάγκες, που έχουμε, για ένα πιο αξιοπρεπές αύριο» σημείωσε. 

Δημήτρης Χαρίτου «Αν νομίζουν οι εταίροι και οι δανειστές ότι μπορούν ως σύγχρονοι Σάιλοκ να απευθύνονται στον ελληνικό λαό είναι γελασμένοι»

«Από χθες βράδυ παρακολουθούμε την προσπάθεια των εταίρων και δανειστών να δικαιολογηθούν για τα εξοντωτικά μέτρα που απαιτούν από τον ελληνικό λαό» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Χαρίτου παρομοιάζοντας στη συνέχεια τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές με τον δανειστή Σάιλοκ από το έργο «Ο έμπορος της Βενετίας» του Σαίξπηρ «που απαιτούσε να εξοφληθεί το χρέος όχι σε χρηματικό ποσό αλλά σε σάρκα, σε ανθρώπινο σώμα, για να συμβολίσει τον εξευτελισμό του δανειζόμενου.

Αν νομίζουν οι εταίροι και οι δανειστές ότι μπορούν ως σύγχρονοι Σάιλοκ με αυτόν τον τρόπο να απευθύνονται στον ελληνικό λαό είναι γελασμένοι, γιατί ο ελληνικός λαός έχει και αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, δεν υποκύπτει ούτε σε πιέσεις, ούτε σε εκβιασμούς. Αν επιμείνουν στα σχέδιά τους με αδιάλλακτο τρόπο, πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουν τις διαθέσεις και την επιθυμία του ελληνικού λαού». 

Κωνσταντίνος Βουζουκίδης «Πρέπει να εξασφαλίσουμε στον ελληνικό λαό, την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του»

Εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –Α ΝΕΛ, τονίζοντας πως η συγκέντρωση αυτή αποτελεί «δείγμα συμπαράστασης κυρίως στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να κρατήσει την αξιοπρέπειά του, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει να μην επιμένουν πλέον οι ξένοι σε θέματα που βεβαίως δεν έχουν ομόφωνη απόφαση και θέση σε θέματα αυξήσεων του ΦΠΑ, μειώσεων συντάξεων κτλ.». «Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να επιβιώσει με τα μέτρα τα οποία προτείνουν» συνέχισε ο ίδιος και κατέληξε τονίζοντας πως και η ίδια η Κομισιόν έλεγε σήμερα ότι ούτε ο ΦΠΑ είναι δυνατόν να πιάσει υψηλά έσοδα «πρέπει να εξασφαλίσουμε στον ελληνικό λαό, την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του. Γι’ αυτόν τον λόγο συγκεντρωνόμαστε σήμερα για να υπερασπίσουμε κυρίως τον ελληνικό λαό και όχι κάποια κυβέρνηση». 

ΚΝΕ Ροδόπης «Δεν μας κάνουν περήφανους οι διαπραγματεύσεις συγκυβέρνησης και δανειστών. Όπως και αν καταλήξουν οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα»

Παράλληλα με την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, στον χώρο της πλατείας βρέθηκαν και μέλη της ΚΝΕ Ροδόπης που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις θέσεις του ΚNΕ για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «το δίλημμα δεν είναι “με την κυβέρνηση ή με τους δανειστές”. Απορρίπτουμε τα σχέδιά τους. Φτιάχνουμε τα δικά μας. Και οι δύο υπερασπίζονται τα συμφέροντα των λίγων, που κέρδιζαν και κερδίζουν στις πλάτες των πολλών. Το πραγματικό δίλημμα είναι: με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους ή με το λαό. Για τα κέρδη των λίγων μας στερούν σήμερα τα σύγχρονα δικαιώ¬ματά μας», τονίζει, συμπληρώνοντας ότι «η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν είναι “όνειρο θερινής νυκτός”. Είναι ο εφιάλτης του σάπιου συστήματος».
 
Δεν μας κάνουν περήφανους οι διαπραγματεύσεις συγκυβέρνησης και δανειστών. Όπως και αν καταλήξουν οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Περήφανους μας κάνουν οι αγώνες της τάξης μας, οι σύγχρονες διεκδικήσεις μας. Ο αγώνας ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν. Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε παιδιά της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού που παράγει όλο τον πλούτο» καταλήγει η ανακοίνωση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.