«Οχι» λενε οι οπτικοι στα voucher του ΕΟΠΥΥ

Ενημέρωση από την Πανελλήνια Ένωση Οπτομετρών στην Κομοτηνή

Στην πόλη μας βρέθηκαν οι κκ Παναγιώτης Κατσαβός και Στέλιος Μυλόβας, πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδας, πραγματοποιώντας ενημέρωση στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 
Την ενημέρωση γύρω από εκπαιδευτικά ζητήματα παρακολούθησαν κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες οπτικών καταστημάτων της πόλης μας, ενώ οι δύο ομιλητές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής για γυαλιά οράσεως. 

Παναγιώτης Κατσαβός «Δεν θα εισπράττουμε το ποσό του voucher, αλλά μειωμένο ποσό λόγω κουρέματος» 

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση, χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλάζει τον τρόπο πληρωμής για γυαλιά οράσεως που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, δίνοντας μαζί με την συνταγή και βεβαίωση, η οποία ενέχει θέση voucher (εγγύησης).
 
«Δεν θα εισπράττουμε το ποσό του voucher, αλλά μειωμένο ποσό λόγω κουρέματος και της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ», εξήγησε ο κ. Κατσαβός, αποδίδοντας αυτήν την απόφαση σε επιδίωξη της κυβέρνησης να «τιμωρήσει» όλους τους οπτικούς και οπτομέτρες που δεν υπέγραψαν την «λεόντειο σύμβαση» δύο χρόνια πριν.
 
«Δεν θα ξέρουμε πότε θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ, αφού υπάρχει ένα όριο 90 ημερών, αλλά αυτήν την στιγμή η πρακτική του είναι 6μηνη», προσέθεσε για να ταχθεί υπέρ του διαλόγου. «Το αρμόδιο Υπουργείο ούτε καν μας ειδοποίησε για τα vouchers, πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έχουμε προτάσεις, αρκεί να μην μας αγνοούν και να μας δίνουν περιθώρια συνεννόησης» τόνισε ο ίδιος. 

Στέλιος Μυλόβας «Η σύμβαση για την προμήθεια των οπτικών ειδών παρουσιάσθηκε ως πρόταση που επιβάλλεται από τους θεσμούς. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει» 

 «Η σύμβαση για την προμήθεια των οπτικών ειδών παρουσιάσθηκε ως πρόταση που επιβάλλεται από τους θεσμούς. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει», συμπλήρωσε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μυλόβας. «Προσπαθούμε να συζητήσουμε με την κυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ όλους τους τρόπους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, γιατί θέλουμε να απαλλάξουμε τον κόσμο από την αναμονή σε ουρές. Δεν μπορούμε, όμως, να σηκώσουμε εμείς το βάρος της είσπραξης, να δώσουμε, δηλαδή, προϊόν δίχως να το πληρωθούμε» εξήγησε ο κ. Μυλόβας.
 
Τονίζοντας την αναγκαιότητα του διαλόγου, ο ίδιος υποστήριξε πως οπτικοί και οπτομέτρες έχουν καταθέσει επανειλημμένως τις προτάσεις τους εγγράφως, ενώ  προσέθεσε «σκεφτείτε πως ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΦΚΑ μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε με μετρητά ΦΠΑ, εμπορεύματα, πάγια έξοδα, τους εργαζόμενους. Ναι, έχει αρχίσει η εξόφλησή τους, πότε, όμως, θα ολοκληρωθεί;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.