Ο υπουργος ΠΡΟΠΟ κοινωνος των προβληματων που αντιμετωπιζουν οι αστυνομικοι της Ροδοπης

Πλήρες υπόμνημα κατέθεσε η ΕΑΥΡ

Τη Δευτέρα 17-01-2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα.

Στην συνάντηση κατατέθηκε από την Ένωση υπόμνημα και ενημερώθηκε ο Υπουργός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης, προκειμένου εξευρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Ροδόπης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Όπως μεταφέρει η πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταυρούλα Τζατζανά «εστιάσαμε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού το οποίο σε συνάρτηση με την υπεργασία που δημιουργεί τα τελευταία δύο έτη η ευθύνη ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας του κορονοϊού (όντας όμως ο μοναδικός κλάδος που παρέχει απλήρωτη υπεργασία καθώς τόσο οι υγειονομικοί, όσο και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας έχουν λάβει δύο φορές σχετικό επίδομα) επιφέρει την καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού μέσω της  καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά επίσης λειτουργεί σε βάρος της ποιοτικής αστυνόμευσης που εμείς οι αστυνομικοί επιθυμούμε να παρέχουμε στους συμπολίτες».

Αναλυτικότερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης αιτήθηκε:

Α) την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων  της Δ.Α.Ροδόπης, την επέκταση καταβολής και στο αστυνομικό προσωπικό του Νομού Ροδόπης του επιδόματος των 100 ευρώ που με τον Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε να λαμβάνει (λόγω πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών) το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετεί ή αποσπάται στην Π.Ε. Έβρου και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και εν συνεχεία  με τον Ν.4553/2018  επεκτάθηκε μόνο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως  και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, την επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ.Σαπών ή την μετεγκατάστασή του καθώς το υπάρχον κτίριο είναι σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση.

Β) την τοποθέτηση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων στο φυλάκιο της σκοπιάς έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου, την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με οχήματα που να διαθέτουν διαχωριστικό άθραυστο υαλοπίνακα προκειμένου για την ασφάλεια των αστυνομικών κατά τις προσαγωγές και μεταγωγές κρατουμένων,

Γ) τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων Κομοτηνής και την  επάνδρωσή του με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες,

Δ) τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας σε Ελληνικό έδαφος και την στελέχωσή του με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες,

Ε) την επιδιόρθωση – συντήρηση των δύο εξομοιωτών διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών (fats U.S.A.) που υπάρχουν στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και είναι μη λειτουργικοί εδώ και δέκα περίπου χρόνια

ΣΤ) την πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θράκης με τις διαταγές του Αρχηγού της ΕΛΑΣ που αφορούν στην ανεύρεση και προσδιορισμό ειδικών χώρων κράτησης καραντίνας  νοσούντων από κορονοϊό κρατουμένων αλλά και για τα ύποπτα κρούσματα καθώς και τήρηση των εντολών – οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. οι οποίες αφορούν στην υγειονομική διαχείριση των κρατουμένων στα Αστυνομικά Κρατητήρια.

Επίσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έκανε αναφορά σε καυτά κλαδικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην αναγνώριση του επαγγέλματος ως Επικίνδυνου, στην αύξηση του πλαφόν των ωρών νυχτερινής απασχόλησης από 48 σε 64, στην χορήγηση Επιδόματος Παραμεθορίου σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε νομούς που είναι κοντά σε σύνορα και τέλος στην αναγκαιότητα της αύξησης του αριθμού των εισακτέων στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων σε τουλάχιστον 1000 άτομα κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.

Ο Υπουργός αφουγκραζόμενος τα προβλήματα, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων, δηλώνοντας πως από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε όσον αφορά στα θέματα που ταλανίζουν τα μέλη μας και αναμένουμε την δρομολόγηση της επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας» επισημαίνει κλείνοντας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.