Ο Υφυπουργος Υποδομων και Μεταφορων Γεωργιος Καραγιαννης στο Τμημα Δασολογιας του ΔΠΘ στην Ορεστιαδα 

Θα συμμετέχει σε ημερίδα για τις «Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις»

Το Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Βιώσιμες και Ασφαλείς Πόλεις» την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 14:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Σίδερης» του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα.

Στην εκδήλωση Κεντρικός Ομιλητής θα είναι:

  • Ο  Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης, αρμόδιος για τις Υποδομές

Ομιλητές:

  • Καθηγητής Οδοποιίας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νικόλαος Ηλιού. 
  • Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Λειτουργίας Οδικής Υποδομής και Κυκλοφορίας, κ. Παντελεήμων Κοπελιάς.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Χειρουργικής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι εν εξελίξει δράσεις του Υπουργείου Υποδομών που αφορούν στη Βιώσιμη Οδική Ασφάλεια και Κινητικότητα, καθώς και το ερευνητικό έργο των Πανεπιστημίων σε επίπεδο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμοσμένων Προτάσεων.

Το Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιεί δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση Κουλτούρας Βιωσιμότητας σε κάθε είδους σχεδιασμό και υλοποίηση έργων που αφορούν στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Ο στόχος της ημερίδας είναι η εξοικείωση των Φορέων που θα συμμετάσχουν αλλά και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας -ιδίως των φοιτητών- με την έννοια της Βιωσιμότητας του Σχεδιασμού και των Υποδομών που αφορούν στο δομημένο περιβάλλον, με έμφαση στην Οδική Ασφάλεια. Επιπρόσθετα στόχος της ημερίδας, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες με ευρύ θεματικό πεδίο, είναι η συμβολή στη διαμόρφωση κουλτούρας βιωσιμότητας σε κάθε είδους σχεδιασμό και υλοποίηση έργων που αφορούν στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.