Ο Βασιλης Γολεματης επιτιμος Διδακτορας της Ιατρικης του ΔΠΘ

Με λαμπρότητα η τελετή αναγόρευσης

Ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης του Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικήςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασιλείου Χ. Γολεμάτη, την Παρασκευή 03 Ιουνίου και ώρα 20:30,στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΠανεπιστημιακούΓενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
 
Στην τελετή παρευρέθησαν εκτός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητή Νεφρολογίας κ. Πλουμή Πασαδάκη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, οι βουλευτές Έβρου κ. Καΐσας και κ. Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 23ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, εκπρόσωπος του Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Αδαμίδης, καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής, φοιτητές και πλήθος κόσμου.
 
Ο Έπαινος του τιμώμενου Καθηγητή κ. Βασιλείου Γολεμάτη αναγνώστηκε από τον εισηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο,ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα το επιστημονικό και κυρίως το ανθρωπιστικό του έργο. Τον χαρακτήρισε Φωτισμένο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο, που με την καταλυτική του απλότητα, αμεσότητα και ζωντάνια, γοήτευε τους συνομιλητές του, όπως τους φοιτητές και τους ασθενείς, πάνω από τους οποίους έσκυβε πάντα με ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τη φυλετική τους προέλευση.
 
Η Επίδοση διασήμων και η αναγόρευση έγινε από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη. 

Βασίλης Γολεμάτης «Καμία τεχνολογία δεν είναι πανάκεια»

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Καθηγητή κ. Βασίλη Γολεμάτη με θέμα «οι μεγάλες αλλαγές της χειρουργικής και τα δύσκολα βήματα στην πορεία της» κατά την οποία έκανε μια σύντομη αναδρομή στην «ιστορία» και τις εξελίξεις της χειρουργικής στο 2ο ήμισυ του 20ού αιώνα ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές του σε προβλήματα βιοιατρικής και νέων τεχνολογιών.
 
«Ζούμε μία συναρπαστική εποχή αλλαγών στο χώρο της Υγείας με τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες διαχέονται σε όλες τις ειδικότητες και διαμορφώνουν ένα νέο πρότυπο γιατρού. Καμία τεχνολογία δεν είναι πανάκεια. Ας τις αξιοποιήσουμε, με σύνεση και με μέτρο την ασφάλεια του αρρώστου» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γολεμάτης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.