«Ο Θεσμος της αναδοχης και της υιοθεσιας, η σημασια της Οικογενειας»

Εκδήλωση από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου, διοργανώνει, την Τρίτη 30 Μαΐου (ώρα 18:00), εκδήλωση, με θέμα «Ο θεσμός της Αναδοχής και της Υιοθεσίας και η σημασία της Οικογένειας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, με την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Δημοκρίτου & Στουκόπουλου) και θα εστιάσει στην Πρόληψη, την Αποϊδρυματοποίηση, την Αναδοχή, αλλά και τη σημασία της Βιολογικής Οικογένειας, άξονες οι οποίοι αποτελούν βασικά πεδία δραστηριοποίησης των Παιδικών Χωριών SOS.

Στην Ελλάδα, συνεχίζουν να λειτουργούν 82 ιδρύματα παιδικής προστασίας, ενώ οι αναδοχές και οι υιοθεσίες, παρότι αυξημένες, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ είναι έως μηδενικές για παιδιά άνω των 8 ετών – που αποτελούν και την πλειοψηφία – και παιδιά με αναπηρία. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσα από ομιλίες επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων και του επαγγελματικού προσωπικού του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.