Ο ΤΑΡ υλοποιησε κοινωνικη και περιβαλλοντικη επενδυση για Ατομα με Αναπηρια στα Αβδηρα

Τοποθέτησε ειδική ράμπα SEATRAC στη θέση «Λεύκιππος»

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοίνωσε χθες ότι τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 παραδόθηκε και τέθηκε σε λειτουργία ειδική ράμπα SEATRAC,για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στην παραλία Αβδήρων της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης. Ο ΤΑΡ δώρισε επίσης στο Δήμο Αβδήρων μηχάνημα καθαρισμού ακτών. Η πρωτοβουλία αυτή ανέρχεται σε συνολικό ύψος 100.000 ευρώ κι εντάσσεται στο πρόγραμμα των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ στην περιοχή.
 
Την εκδήλωση παράδοσης της ειδικής ράμπας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων ΑμεΑ, όπως η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Γενισέας-Ξάνθης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Γενισέας-Ξάνθης.
 

Ο μηχανισμός SEATRAC τοποθετήθηκε στη θέση «Λεύκιππος» της παραλίας Αβδήρων, κοντά στη Γενισέα όπου εδρεύει το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για ΑμεΑ,επιτρέποντας στα άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα. Για την υποστήριξη της εγκατάστασης, κατασκευάστηκαν επίσης ένας ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα.
 
Παραλαμβάνοντας τη δωρεά, ο Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ευχαρίστησε τον ΤΑΡ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου και υλοποίησε μία τόσο αναγκαία κοινωνική και περιβαλλοντική πρωτοβουλία. «Μία πρωτοβουλία που διευκολύνει τους συμπολίτες μας με αναπηρία από το Δήμο Αβδήρων και τους όμορους δήμους να χαίρονται όπως όλοι μας τη θάλασσα στην όμορφη αυτή παραλία, στης οποίας την τουριστική αναβάθμιση ο ΤΑΡ συμβάλλει επίσης με τη δωρεά σχετικού μηχανήματος καθαρισμού ακτών»,όπως δήλωσε.
 
Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί μέρος της εθελοντικής δέσμευσης του ΤΑΡ για κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ προς όφελος των κοινοτήτων κατά μήκος της όδευσης του αγωγού.
 
Από πλευράς του, ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κ. Σπύρος Νάκος, εξέφρασε τη χαρά του για την εξαιρετική συνεργασίατου ΤΑΡ με το Δήμο Αβδήρων και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου. «Πρόκειται για μία επένδυση που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και την περιβαλλοντική διαχείριση του ξεχωριστού φυσικού τοπίου της περιοχής», συμπλήρωσε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.