Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για το θεμα με τις εκλογες σχολικων εφορειων στα μειονοτικα σχολεια

«Ακόμη μια φορά το “επιτελικό κράτος” μπάζει νερά»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από την συντονίστρια της Ν.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ Α. Κουγιουμτζόγλου, τον αναπληρωτή Οζ. Φερχάτ, τον π. βουλευτή Μ .Μουσταφά και εκπρόσωπο της Περιφ. Συντον. Επιτροπής ΑΜΘ Στ. Σακελλίωνα, επισκέφθηκαν την Τρίτη το πρωί τον χώρο της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης και συζήτησαν με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, μέλη των απερχόμενων σχολικών εφορειών των μειονοτικών σχολείων.

Όπως ενημερώθηκε η αντιπροσωπεία του κόμματος, οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων σχολικών εφορειών προκηρύχθηκαν στο διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους, κι έκτοτε έχουν αναβληθεί για έβδομη φορά, με αποτέλεσμα τα μειονοτικά σχολεία να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κενού διοίκησης αρκετούς μήνες τώρα. Αυτό που ζητούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι είναι να εκδοθεί νέα προκήρυξη εκλογών και στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές να δοθεί παράταση στην θητεία των απερχόμενων σχολικών εφορειών ώστε να μπορούν να λειτουργούν και να διεκπεραιώνουν προβλήματα και θέματα των σχολείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει το αίτημα αυτό και θεωρεί πως ακόμη μια φορά το «επιτελικό κράτος» μπάζει νερά. Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει, μπορεί να οριστεί νέα ημερομηνία εκλογών, και οι εκλογές αυτές μπορούν να γίνουν παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Αυτό που προέχει τώρα είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως ο νόμος και τα μορφωτικά πρωτόκολλα ορίζουν» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως «οι απανωτές αναβολές μόνο κλίμα εμπιστοσύνης δεν δημιουργούν ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και τους ενδιαφερόμενους».

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας, και αυτό οφείλει να ακούσει το δίκαιο αίτημα των γονιών των μαθητών των μειονοτικών σχολείων» ξεκαθαρίζει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.