Το τμημα Αυτοδιοικησης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για την επιθεση στον συλλογο Εβριτων

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει χώρος να καλλιεργείται ο θρησκευτικός φανατισμός»

Τη στήριξη του στον Σύλλογο Εβριτών με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε για την σατιρική έκθεση Greco Mascara εκφράζει το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

«Σε μια δημοκρατική και πλουραλιστική  κοινωνία η ελευθερία της έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτη αξία.  Πολύ περισσότερο όταν παρουσιάζεται με τη μορφή της σάτιρας των ημερών της αποκριάς, με αναφορές στη τρέχουσα  πολιτική επικαιρότητα, σε γεγονότα αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα προσθέτει πως «ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει κανείς για όλα αυτά, η επίθεση σε μια συλλογικότητα που έχει μια διαδρομή στα σατυρικά δρώμενα του τόπου και η επιδιωκόμενη λογοκρισία της, όπως και κάθε πολίτη, παραπέμπει σε άλλες εποχές, που οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας». 

«Να συμφωνήσουμε οτι δεν υπάρχει χώρος να καλλιεργείται ο θρησκευτικός φανατισμός» προτρέπει το Τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, εξηγώντας: «όχι μόνο γιατί δεν υπηρετεί την ελεύθερη  έκφραση της πίστης, αλλά γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να διεγείρει τα πιο αποκρουστικά ένστικτα, γεννώντας τη βία, όπως στην περίπτωση του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo».

«Η θρησκεία δεν μπορεί να έχει σχέση με διαχωρισμούς και τη στοχοποίηση πολιτών» ξεκαθαρίζει κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Ελένη Λαφτσή και Κοσμάς Παπαχρήστου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.