Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδοπης συμμετεχει στις κινητοποιησεις για την Εργατικη Πρωτομαγια

«Με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο κόσμος της εργασίας θα παλέψει για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα»

Στην κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, την Κυριακή 1 Μαΐου και ώρα 11.00 στην πλατεία Ειρήνης.

Σε σχετικό του μήνυμα η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει:

«Η   Εργατική Πρωτομαγιά ημέρα τιμής και διαχρονικό σύμβολο των αγώνων  του κόσμου της εργασίας  για αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και  δημοκρατία, 136 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση στο Σικάγο, φωτίζει σε μια ακόμα σκοτεινή συγκυρία το μοναδικό δρόμο για τους/τις εργαζόμενους/ες.  Το δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία στην ανέχεια και την απόγνωση, για να διασφαλίσουν τεράστια κέρδη σε μια ελάχιστη μειοψηφία. Απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αυξάνουν καθημερινά τις ακραίες ανισότητες, τον πόλεμο, την οικολογική καταστροφή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και στην εξυπηρέτηση των χορηγών της, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια ξήλωσε όλες τις φιλεργατικές ρυθμίσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απορρύθμισε  πλήρως το εργατικό δίκαιο και συρρίκνωσε  το κοινωνικό κράτος.

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θα αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και  συνθήκες εργασίας, για  πραγματική στήριξη  των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικό κράτος. 

Για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους.  Για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.