Ο Συλλογος Καρδιοπαθων Ροδοπης γιορτασε την προστατιδα του Αγια Ξενια

Ο Σύλλογος Στήριξης Καρδιοπαθών – Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ροδόπης γιόρτασε τη μνήμη της προστάτιδός του, Αγίας Ξενίας.
 
Πριν από τρία χρόνια το Δ.Σ. του συλλόγου καθιέρωσε με απόφασή του ως προστάτιδά του την Αγία Ξενία που γεννήθηκε κοντά στην Καλαμάτα το 291 μ.Χ και μαρτύρησε στις 3 Μαΐου 318 μ.Χ. σε ηλικία μόλις 26 ετών, αφού ο δήμιος της έκοψε το κεφάλι, ενώ είχε προηγηθεί σειρά φρικαλέων μαρτυρίων.
 
Η χάρις που πήρε ήταν, εκτός των άλλων, να θεραπεύει καρδιοπαθείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο απολυτίκιο της: «… είληφας δε την χάριν… και τας νόσους καρδίας ιάσθαι…».
 
Από την καθιέρωση της ως προστάτιδάς του, ο σύλλογος τιμά με σειρά εκδηλώσεων τη μνήμη της.
 

Στον φετινό εορτασμό που πραγματοποιήθηκε –για πρακτικούς λόγους- στις 7 Μαΐου, τελέσθηκε αρτοκλασία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ακολούθησε προσφορά, στα μέλη, καφέ στο καφέ του Θερινού Θεάτρου και στη συνέχεια επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. Η επίσκεψη στο μουσείο ενθουσίασε ιδιαίτερα τα μέλη που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να θαυμάσουν τα εκθέματά του, πραγματοποιώντας μια μύχια επιθυμία τους.
 
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνεστίαση πολλών μελών του συλλόγου σε κέντρο της περιοχής. Στη διάρκεια του γεύματος επικράτησε πολύ εγκάρδια – όπως πάντα- ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένα θερμό, φιλικό, ακόμα και οικογενειακό, θα έλεγε κανείς, κλίμα.
 
Στις τελευταίες εκδηλώσεις του συλλόγου εντάσσεται και η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων την Κυριακή 30 Απριλίου. Στην ημερήσια εκδρομή της εν λόγω Κυριακής πραγματοποιήθηκε, μετά από μια υπέροχη διαδρομή στα «Θρακικά Τέμπη», επίσκεψη και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρανεστίου. Ακολούθησε γεύμα στην υπέροχη τοποθεσία Κεφαλάρι Δράμας με φρεσκότατη πέστροφα και απογευματινός καφές στην παραλία της Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.