Ο Συλλογος Γυναικων Κοσμιου εγινε 20 χρονων και γιορτασε τη μεγαλη πορεια του

Ο Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στο χώρο του πολιτισμού κάνοντας ομορφότερο αυτό το γραφικό χωριό που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Κομοτηνής.
 
Το ΔΣ του συλλόγου με αφορμή τη συμπλήρωση αυτής της 20ετούς διαδρομής, αποφάσισε να ορίσει τη φετινή σεζόν ως χρονιά γενεθλίων, με ιδιαίτερες εκδηλώσεις, οι ποίες ξεκίνησαν με ένα μεγάλο γλέντι το βράδυ της Παρασκευή στο γήπεδο του χωριού. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πρώτης αυτής εκδήλωσης ο σύλλογος, που σήμερα αριθμεί περί τα 95 μέλη, βράβευσε τους προέδρους της πάλαι ποτέ κοινότητας Κοσμίου και μετέπειτα των παρέδρων του Δήμου Κομοτηνής, τις προέδρους που πέρασαν από το σύλλογο αυτά τα χρόνια, τους δασκάλους, τους χοροδιδασκάλους, τη δασκάλα ζωγραφικής, τη δασκάλα της χορωδίας, αλλά και τον πατέρα του χωριού π. Ναθαναήλ, για την προσφορά τους αυτά τα 20 χρόνια στο σύλλογο αλλά και σε ολόκληρο το χωριό. H βραδιά ολοκληρώθηκε καταλλήλως για την περίσταση με πολύ μουσική και χορό. 

Οι επιτυχίες του συλλόγου αυτά τα 20 έτη

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων λειτουργίας του ο σύλλογος πέτυχε πάρα πολλά πράγματα. Ταξίδεψε στο εξωτερικό και σε πόλεις ανά την Ελλάδα με το χορευτικό του τμήμα για να παρουσιάσει χορούς από τη Θράκη, πραγματοποιούσε επί σειρά ετών τριήμερες εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίου στα τέλη Οκτώβρη, εξέδωσε το βιβλίο «Ερανίσματα στο Κόσμιο».

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρός του κ. Στέλλα Μοσχοπούλου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα «όλα τα ΔΣ ήταν ιδιαιτέρως δραστήρια, αλλά είχαν και την αμέριστη στήριξη της εκάστοτε δημοτικής αρχής και της ΔΚΕΠΠΑΚ».

Οι φετινοί στόχοι του συλλόγου

Στόχοι της χρονιάς που έρχεται, σύμφωνα με την κ. Μοσχοπούλου, είναι να δημιουργηθεί ένα τμήμα «παλαιμάχων» αποτελούμενο από τα παιδιά που πέρασαν από τα χορευτικά του συλλόγου.

Όσον αφορά στο άμεσο μέλλον, το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για τη φετινή χρονιά, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα των χορευτικών τμημάτων με δάσκαλο και φέτος το Δημήτρη Παπαλιά. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Το Κόσμιο είναι από τα πιο καθαρά και όμορφα χωριά με ανθρώπους δημιουργικούς και προκομμένους

«Το Κόσμιο, κατά την άποψή μου, είναι από τα πιο καθαρά και όμορφα χωριά με ανθρώπους δημιουργικούς και προκομμένους», ανέφερε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, τονίζοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους συλλόγους του. «Στα δύσκολα αυτά χρόνια που υπηρετώ τον πολιτισμό, με όλες τις δυνάμεις που έχω δείχνω μεγάλο ενδιαφέρον για τους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως και ολόκληρη η δημοτική αρχή για το χωριό. Θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον να είμαστε κοντά τους. Εύχομαι να είναι όλοι γεροί και να καταφέρουν ακόμη περισσότερα γι’ αυτό το χωριό γιατί πραγματικά το αξίζει», ανέφερε ολοκληρώνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.