Ο Συλλογος Εργαζομενων για τη μετακινηση αναισθησιολογων στο Νοσοκομειο Σερρων

«Ευγνωμοσύνη για το έργου τους∙ ο καθένας ας αποφασίσει με βάση τη συνείδησή του»

Στο θέμα της μετακίνησης αναισθησιολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής σε αυτό των Σερρών για εφημερίες, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ο Σύλλογος αρχικά αναγνωρίζει πως «το αναισθησιολογικό τμήμα του ΓΝΚ αποτελεί την κορωνίδα της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής» εξηγώντας πως «είναι πάντα εκεί με αυξημένη ευθύνη και αυξημένη συχνότητα επειγόντων περιστατικών στα ΤΕΠ, στο τροχαίο, στην ανακοπή, στο ιατρείο πόνου, στην COVID κλινική, στα χειρουργεία». Παράλληλα σπεύδει να συμπληρώσει πως «η κεντρική πολιτική επιλογή για λειτουργία των χειρουργείων και συνεχή νοσηλεία ασθενών διαφόρων παθήσεων παρά τη σφοδρότητα του 4ου κύματος, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού».

«Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων» συνεχίζει η ανακοίνωση του Συλλόγου, «όπως και όλη η υγειονομική κοινότητα, προσέφερε βοήθεια στο όμορο Νοσοκομείο Ξάνθης, με την πραγματοποίηση εφημεριών και την μετακίνηση μιας ιατρού στο γειτονικό νοσοκομείο. Η στάση αυτή ανεξαρτήτως της σοβαρότητας της κατάστασης δεν μπορεί παρά να επαινεθεί, δεδομένου ότι στόχο είχε την εξυπηρέτηση των αναγκών του όμορου νομού, και εν γένει τη βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο».

Αναφορικά με την πρόσφατη εντολή μετακίνησης στο Νοσοκομείο Σερρών για την κάλυψη μιας εφημερίας που αναλογεί στον καθένα άρρενα αναισθησιολόγο, ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει πως «λόγω της μεγάλης απόστασης από την πόλη μας, θεωρούμε ότι κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια, οι ανάγκες να καλυφθούν από όμορους νομούς π.χ. Θεσσαλονίκη, όπου όμως είναι γνωστό ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς από τα συνεχή δελτία ενημέρωσης προκύπτει ότι επικρατούν συνθήκες πολέμου».

Κλείνοντας δε τονίζει τα εξής: «αναγνωρίζοντας ότι για κανέναν υγειονομικό και ιδιαίτερα για τις ειδικότητες αιχμής, όπως οι αναισθησιολόγοι, οι συνθήκες δεν είναι ομαλές, με τον συνεχή φόρτο και τη σωματική και ψυχολογική κόπωση, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το έργο τους και τη στήριξή μας, καλώντας τους να αποφασίσουν ο καθένας με βάση τη συνείδησή του, ελπίζοντας ότι οι έκτακτες αυτές συνθήκες θα ομαλοποιηθούν σύντομα με την εύρεση εναλλακτικών λύσεων από όμορες περιοχές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.