Ο Συλλογος Εκπαιδευτικων ΠΕ Ροδοπης θα συμμετεχει στην πορεια για το Πολυτεχνειου

Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς για μαζική συμμετοχή

Στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες». Η πορεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με σημείο εκκίνησης την είσοδο της Παλιάς Νομικής. Σε μήνυμά του ο σύλλογος καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή τονίζοντας πως «50 χρόνια μετά, ο αγώνας για Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία παραμένει ζωντανός και επίκαιρος. Τα αιτήματα της εξέγερσης του πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα υπό διεκδίκηση». Παράλληλα τους προτρέπει να αναδείξουν με τη διδασκαλία του/της τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές.

Αναφερόμενος στην επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου, ειδικά για την Παιδεία ο Σύλλογος επισημαίνει πως «η εκτεταμένη επίθεση συνεχίζεται και στον κόσμο της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση της αγοράς εισβάλει στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο με την διαρκή υποχρηματοδότηση και απαξίωση, με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με την ένταση της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, με την παρακμή λόγω έλλειψης συντήρησης των σχολικών υποδομών.  Η κυβερνητική πολιτική με την αξιολόγηση και τις πειθαρχικές απειλές επιχειρεί να φιμώσει τις φωνές αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος που 3 χρόνια τώρα αποτρέπουν την εφαρμογή της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης – πειθάρχησης σχολείων και εκπαιδευτικών.  Οι στόχοι της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ του κεφαλαίου είναι:

Η  ουσιαστική κατάργηση τόσο του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης μέσω ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης τμημάτων της αλλά και μέσω της εφαρμογής πλήθους ταξικών και εξεταστικών φραγμών.

Η κατάργηση κάθε παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας και ο εξοβελισμός της πλήρους κριτικής θεώρησης του κόσμου και της λειτουργίας του με την αντικατάστασή τους από προγράμματα πλήθους θραυσμάτων “δεξιοτήτων” που απλά θα προετοιμάζουν την αυριανή εκμεταλλεύσιμη και ευέλικτη εργατική τάξη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.