Ο Συλλογος «Δυναμη Ψυχης» για την Παγκοσμια Ημερα κατα του Καρκινου της Παιδικης Ηλικιας

«Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί» το μήνυμά του

Η Παγκόσμια Hμέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, που γιορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, φέτος συμπίπτει με τη μοναδική παγκόσμια συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Στη χώρα μας νοσούν 300 περίπου παιδιά κάθε χρόνο. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το νέο Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 3 Φεβρουαρίου 2021, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά, μέσω της πρωτοβουλίας «Βοήθεια στα παιδιά με καρκίνο» ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε ταχεία και βέλτιστη διάγνωση, θεραπεία και περίθαλψη.
 
Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» σε μήνυμά του επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι ο παιδικός καρκίνος είναι σπάνιος παραμένει στα παιδιά η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα ατυχήματα, γι’ αυτόν τον λόγο υπογραμμίζει πως το σημαντικότερο όλων η έγκαιρη διάγνωση και η πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία.
 
«Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Νομού Ροδόπης είχε βρεθεί την προηγούμενη χρονιά στην κεντρική πλατεία με δραστηριότητες για τα παιδιά και DJ με σκοπό να μεταδοθεί το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Αυτό το μήνυμα Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και φέτος σε όλους» σημειώνει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, γνωστοποιώντας επίσης και ένα παραμύθι που έχει γραφτεί από τον πατέρα της μικρής Μαρίας, η οποία βγήκε νικήτρια από την μάχη της με τον καρκίνο.
 
Το παραμύθι της Πριγκίπισσας Μαρίας έχει ως εξής:
 

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια μικρή πριγκίπισσα που την έλεγαν Μαρία. Ζούσε όπως όλες οι πριγκίπισσες σε ένα μεγάλο και όμορφο παλάτι, μαζί με τον αδερφό της, τον πρίγκιπα Παναγιώτη, όπου κάποια μέρα θα βασίλευαν μαζί το παλάτι.
Μεγάλωνε όπως όλα τα παιδιά του κόσμου και ετοιμαζόταν να γνωρίσει και να ανακαλύψει όλο τον κόσμο!
Μια μέρα όμως, την έκανε μια επίσκεψη ένας πολύ μεγάλος και κακός δράκος…κατάφερε και μπήκε στο παλάτι, χωρίς να τον πάρει κανείς είδηση.
Μόλις είδε τα όμορφα μάτια της, ζήλεψε και ήθελε να την φάει, να την εξαφανίσει.
Άνοιξε το μεγάλο στόμα του και της έκανε μια πολύ μεγάλη δαγκωματιά. Τόση όση πίστευε ότι θα την σκότωνε.
Από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, στο πλάι της Μαρίας στεκόταν η καλή της νεράιδα, η Σοφία, όπου πάντα την προστάτευε.
Τόσο μεγάλο και κακό δράκο όμως, δεν είχε δει ποτέ ξανά.
Τότε την Μαρία την πήγαν σε κάποιους μάγους για να την γιατρέψουν…φάνηκαν όμως ανάξιοι, καθώς της έκαναν περισσότερο κακό.
Ένας καλός μάγος του παλατιού, ο μάγος Λουκάς, έδωσε εντολή να την πάρουν από αυτούς και την πάνε σε ένα ξακουστό μάγο για να την κρατήσει στη ζωή όπως και έγινε.
Ο πρίγκιπας Παναγιώτης είχε μείνει πίσω στο παλάτι μόνος του. Έμεινε για να παλεύει καθημερινά με ένα σωρό δαίμονες που ήθελαν να καταστρέψουν το παλάτι.
Το δάγκωμα του δράκου όμως είχε δηλητήριο, το οποίο έκαιγε το κορμάκι της πριγκίπισσας Μαρίας. Ήρθε η ώρα να παλέψει για δεύτερη φορά. Πιο δύσκολη μάχη.
Ο δράκος είχε αφήσει τα σημάδια του πάνω της.
Άκουσαν ότι σε μία μακρινή χώρα υπάρχουν μάγοι που δίνουν μια μικρή ελπίδα από τέτοιο δηλητήριο.
Κατάφεραν τελικά παρά τις δυσκολίες να την πάνε σε αυτούς τους μάγους.
Η Μαρία βρήκε τη δύναμη να πολεμήσει ξανά.
Σε πολύ λίγο καιρό το δηλητήριο είχε εξαφανιστεί εντελώς από μέσα της.
Οι μάγοι το χαρακτήρισαν σαν θαύμα. Δεν είχαν δει ξανά τέτοια θέληση και δύναμη.
Η Μαρία τώρα πια νικήτρια, θα γυρίσει στο παλάτι της και μπορεί να ζει και να κάνε όνειρα.
Ο δράκος μπορεί να ξανάρθει, όχι μόνο στην Πριγκίπισσα Μαρία, αλλά σε όλους μας.
Το σημαντικό είναι όμως ότι αν και η μάχη ήταν άνιση, τον κοίταξε στα μάτια και τον νίκησε όσο μεγάλος και κακός φαινόταν. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Και ζήσαν αυτοί καλά και η πριγκίπισσα Μαρία συνεχίζει να ζει μαζί μας και να μας χαμογελάει καλύτερα…!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.