Ο Συλλογο Καρδιοπαθων Ροδοπης μας προτρεπει να προστατευουμε την καρδια μας για εμας και τα παιδια μας

Επί διήμερο ενημέρωσε τον κόσμο για δράσεις πρόληψης στην κεντρική πλατεία

Διήμερο ενημερωτικών δράσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδιάς διοργάνωσε ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών του Νομού Ροδόπης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής και Άθλησης της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ και τον Δήμο Κομοτηνής, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
 
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και δόθηκε η  απαραίτητη ενημέρωση για τους κινδύνους που διατρέχει η καρδιά μας, αναφέροντας τρόπους πρόληψης, ώστε να την διατηρούμε σε καλή κατάσταση.
 
Η καρδιαγγειακή νόσος, σύμφωνα με μελέτες είναι παγκοσμίως η πρώτη αίτια θανάτου. Εξ ου και ο Σύλλογος Καρδιοπαθών Νομού Ροδόπης συνέστησε να κάνουμε μικρές αλλαγές στη ζωή μας για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και σακχαρώδους διαβήτη. Βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας δίνουμε το παράδειγμα και μια «υπόσχεση» στην επόμενη γενιά, που ήταν το κεντρικό μήνυμα του διημέρου δράσης.


 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιοπαθών και ομότιμος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, κ. Σάββας Τοκμακίδης, έδωσε την πλήρη εικόνα της ενημερωτικής πρωτοβουλίας του συλλόγου. Όπως εξήγησε, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια που εξηγούσαν την αναγκαιότητα της «υπόσχεσης» για την καρδιά μας. Ακόμη, ο φαρμακευτικός σύλλογος φρόντισε οι διοργανωτές να προμηθευτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μετρήσουν το ζάχαρο και την πίεση. Παράλληλα παρευρέθηκαν εθελοντές ιατροί, οι οποίοι προσέφεραν βοήθεια με την παρουσία τους και έλυναν τις απορίες των παρευρισκόμενων σχετικά με τις λειτουργίες και τις νόσους της καρδιάς.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, δέχτηκαν τον κόσμο και τον ενθάρρυναν να δώσει μια υπόσχεση ότι θα βάλει τα δυνατά του για να αποφύγει κρίσιμες καταστάσεις. Δηλαδή να ασκείται περισσότερο, να ελέγχει την αρτηριακή πίεση, να ελαττώσει και να κόψει το κάπνισμα και φυσικά να βάλει ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. «Να δώσουμε μια υπόσχεση στις οικογένειές και στα παιδιά μας ότι θα συμμορφωθούμε προς την σωστή κατεύθυνση για να νιώθουμε εμείς καλύτερα. Αν τηρήσουμε αυτήν την απλή υπόσχεση για την καρδιά μας, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», συμπλήρωσε κλείνοντας ο πρόεδρος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.