Ο συμπολιτης μας Γιουσουφ Φουρκαν αναμεσα σε αυτους που βραβευσε ο υπουργος Κλιματικης Κρισης και Πολιτικης Προστασιας

Ο μοναδικός εθελοντής - πυροσβέστης στα χρονικά που λαμβάνει ένα τέτοιο βραβείο από την Ροδόπη

Στην κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κος Χρήστος Στυλιανίδης απένειμε βραβεία σε 12 πυροσβέστες, για εξαίρετες πράξεις ή προσπάθειες που υπερέβησαν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Μεταξύ αυτών τιμήθηκε και ο Κομοτηναίος κ. Γιουσούφ Φουρκάν, όντας μάλιστα ο μοναδικός εθελοντής – πυροσβέστης στα χρονικά που λαμβάνει ένα τέτοιο βραβείο από την Ροδόπη. Υπενθυμίζεται δε πως ο κ. Γιουσούφ έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθελοντικών επιχειρήσεων, επιδεικνύοντας υψηλό αλτρουιστικό πνεύμα, ενώ προ ενός μήνα σε επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαινόταν στο Παπίκιο Όρος, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του, αφού δύο δέντρα ξεριζώθηκαν και καταπλάκωσαν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε, γλιτώνοντας ευτυχώς με μικροτραυματισμό. Το απονεμήθηκε Βραβείο ανιδιοτελούς προσφοράς προς το πυροσβεστικό σώμα και πλακέτα θάρρους και αξίας.

Στην εκδήλωση αναγνώρισης της σπουδαίας προσφοράς των πυροσβεστών στην κοινωνία, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο βουλευτής Αχαΐας ‘Αγγελος Τσιγκρής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Χαρά Καφαντάρη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τόνια Αντωνίου και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης . Επιπλέον, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, του ΓΕΑ, της ΕΛΑΣ και του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρευρέθηκαν, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς, ο διοικητής του Ε.Σ.ΚΕ.ΔΙ.Κ. υποστράτηγος Π.Σ. Θεόδωρος Βάγιας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, με έδρα την Αθήνα, υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των διευθύνσεων του Α.Π.Σ., των ανεξάρτητων υπηρεσιών και της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, επίτιμοι αρχηγοί και υπαρχηγοί του Σώματος, αντιστράτηγοι εν αποστρατεία, εκπρόσωποι της ένωσης απόστρατων αξιωματικών Π.Σ., εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των εθελοντών του ΠΣ, καθώς και εκπρόσωποι των ΠΠΥ και των συμβασιούχων πυροσβεστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.