Ο σκυλος “Boji” ταξιδευει με τα μεσα μαζικης μεταφορας στην Κωνσταντινουπολη

Κάνει τουλάχιστον 30 χλμ την ημέρα

Τσιπαρίστηκε ο σκύλος “Boji”, ο οποίος χρησιμοποιεί τις συγκοινωνίες της Κωνσταντινούπολης και ταξιδεύει την πόλη. Με το σύστημα παρακολούθησης, διαπιστώθηκε ότι ο “Boji” ταξίδευε 29 στάσεις σε μια μέρα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ταξιδεύει τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα την ημέρα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τον περασμένο μήνα, πολλοί άνθρωποι μοιράστηκαν φωτογραφίες του “Boji” στα κοινωνικά μέσα, που ταξίδευε με πλοίο, μετρό και τραμ τα οποία άνηκαν σε διαφορετικούς χρόνους.

Ο “Boji”  μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο στις 18 Αυγούστου με τη βοήθεια των ομάδων εμπειρογνωμόνων της διεύθυνσης Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Κωνσταντινούπολης. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ένα μικροτσίπ τοποθετήθηκε κάτω από το δέρμα του. Χάρη σε αυτό, διαπιστώθηκε επίσης ότι ο “Boji” είχε υποβληθεί σε προηγούμενη φροντίδα, ήταν στειρωμένος και απελευθερώθηκε και πάλι στη συνήθη ζωή του στο δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο από τις αρχές του Μετρό Κωνσταντινούπολης ελέγχονται οι κινήσεις του σκύλου.

Περνάει από την Ευρωπαϊκή πλευρά στην Ανατολική πλευρά

Η πιο προτιμώμενη γραμμή του “Boji”  είναι η γραμμή του τραμ “T1 Kabataş-Bağcılar”, αλλά το ταξίδι του δεν περιορίζεται στην ευρωπαϊκή πλευρά, χρησιμοποιεί επίσης τη γραμμή του μετρό “M4 Kadıköy-Tavşantepe” διασχίζοντας την ανατολική πλευρά.

Ο Διευθυντής του Μετρό Κωνσταντινούπολης Ομέρ Τασκαρά, δήλωσε ότι ακολουθούν στενά τον σκύλο και συνέχισε «Είναι ένα ήρεμο σκυλί και έχει ελεύθερο πνεύμα. Τον βάλαμε ένα τσιπ για να ελέγξουμε αν είναι πεινασμένος ή διψασμένος».

Ο Αμπντούλκαδίρ Γιαλτσίν, ένας από τους επιβάτες σημείωσε: «νομίζω ότι είναι πολύ όμορφο. Δεν γκρινιάζει. Φέρνει χαρά στο μετρό και μας κάνει να χαμογελάμε. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω συναντήσει κάτι τέτοιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.