Ο «Ρομπεν των δασων» εμφανιστηκε στο Τσανακκαλε (Δαρδανελλια)

Άγνωστος βοηθά πολίτες με οικονομικά προβλήματα

Ένας άγνωστος στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια), ο οποίος αυτοαποκαλείται «Ρομπέν των δασών» παρέχει οικονομική βοήθεια σε γειτονιές όπου ζουν πολίτες χαμηλού εισοδήματος και κάνει όλους να χαίρονται.

Ένας που εμφανίστηκε στην Γκελίμπολου (Καλλίπολη), τον Μάρτιο του 2020 και ονόμασε τον εαυτό του ως «Ρομπέν των δασών», βοηθά τις οικογένειες με άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες που δεν μπορούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ένας φιλάνθρωπος πολίτης που έκλεισε τα πιστωτικά τετράδια των παντοπωλείων σε γειτονιές της Γκελίμπολου όπου ζούσαν πολίτες με χαμηλό εισόδημα και έστειλε χρήματα σε οικογένειες που χρειάζονται χρήματα σε φακέλους που έγραφαν επάνω «Ρομπέν των δασών».

Ο Χασάν Μπασάκ 58 ετών, είναι ένας πατέρας 4 παιδιών που ζει συλλέγοντας παλιοσίδερα στους δρόμους και ο «Ρομπέν των δασών» του έστειλε χρήματα για να εξοφλήσει το ρεύμα και το νερό. Ο Χασάν Μπασάκ, δήλωσε ότι η βοήθεια έγινε πέρυσι και ευχαρίστησε πολύ τον «Ρομπέν των δασών» ευχόμενος «ο Θεός να ευλογεί αυτόν που έστειλε αυτή τη βοήθεια. Το χρειαζόμασταν πραγματικά. Με 200 λίρες, θα εξοφλήσουμε το ρεύμα και το νερό μας. Αυτή η βοήθεια έρχεται συνέχεια. Ο Θεός να ευλογεί τον αποστολέα».

«Παρέχει βοήθεια μέσω κάποιου άλλου»

Ο 28χρονος Ραμαζάν Μαλχατούν ανέφερε πως ο «Ρομπέν των δασών» παρέχει τις σχετικές βοήθειες του μέσω κάποιου άλλου. «Από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, ένας φιλάνθρωπος πολίτης που ονομάζει τον εαυτό του «Ρομπέν των δασών» στην Γελίμπολου, μας παρέχει βοήθεια με έναν μεσάζοντα. Παρέχει μεγάλη βοήθεια στους πολίτες μας που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εργαστούν λόγω της πανδημίας όπως επίσης σε άτομα με αναπηρία. Εξόφλησε επίσης τα χρέη των συμπολιτών μας, που λόγω ανεργίας ή κάποιας δυσκολίας δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους στα παντοπωλεία. Βοήθησε επίσης εκείνους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο τους και εκείνους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ρεύμα τους. Δεν ξέρουμε ούτε το όνομα του, φτάνει σε μας μέσω κάποιου άλλου, ονομάζει τον εαυτό του «Ρομπέν των δασών». Προσπαθούμε να δώσουμε τις βοήθειες του σε όσους έχουν ανάγκη».

«Ο Θεός να δώσει περισσότερα στον “Ρομπέν των δασών”»

Ο Ονουρτζάν Γκιούρ 25 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, δήλωσε ότι έλαβε βοήθεια και πέρυσι και συνέχισε εξηγώντας πως «κουβαλάμε κάρβουνο και στάχτη. Στην Γκελίμπολου, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Ο Θεός να τον ευλογεί, βοηθάει στους φτωχούς. Τον ευχαριστούμε πολύ. Συνέχεια μας παρέχει βοήθεια και επίσης βοήθησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας πέρυσι. Ξεκίνησε και φέτος. Δυστυχώς δεν τον γνωρίζουμε. Ο Θεός να δώσει περισσότερα σε αυτόν».

«Έσκισα την σελίδα που έγραφα τα χρέη»

Ο «Ρομπέν των Δασών» έκανε την πιο πρόσφατη εμφάνισή του σε μια από πιο φτωχές γειτονιές της Γκελίμπολου, η οποία είναι η γειτονιά Αλαντίν. Ο Ραμαζάν Μαλχατούν με τα χρήματα που έστειλε ο «Ρομπέν των δασών» έκλεισε τα χρέη των πολιτών που ανέρχονταν σε 2 χιλιάδες τουρκικές λίρες.

Η Γκιουννούρ Καραγκιόζ Τουράν ανέφερε επίσης ότι και πριν από καιρό έκλεισε τα χρέη που ήταν 5 χιλιάδες λίρες. «Τον ευχαριστώ πολύ. Έκανε τον καημένο, τον φουκαρά να χαμογελάσει. Έσκισα τη σελίδα και την πέταξα. Δεν τον γνωρίζω. Ένας φίλος έφερε τα χρήματα και είπε ότι το όνομα του ήταν «Ρομπέν των δασών». Τον έχω ήδη ευχαριστήσει στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Θα ήθελα να τον γνωρίσω και να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Είχε προηγουμένως καταβάλει πληρωμή 5 χιλιάδων λιρών και τώρα έστειλε 2 χιλιάρικα μέσω ενός άλλου».

Οι πολίτες που είναι ευγνώμονες με τη βοήθεια που δίνεται στην περιοχή Γκελίμπολου του Τσανάκκαλε θέλουν να γνωρίσουν τον μυστηριώδη φιλάνθρωπο «Ρομπέν των δασών» και να τον ευχαριστήσουν.

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: https://www.haberturk.com/robin-hood-canakkale-de-ortaya-cikti-2949390

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.