Ο Πρυτανης του ΔΠΘ καλει Εισαγγελεα για τη σιτιση

«Για κατευθυνόμενη λασπολογία από εκείνους οι οποίοι επένδυσαν σε μια μη σύννομη διαδικασία, όπως αποφάνθηκε και το Ελεγκτικό Συνέδριο», κάνει λόγο σε δήλωσή του στον «ΠτΘ» ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τύπου, που αφήνουν αιχμές για παρατυπίες σε βάρος της σημερινής πρυτανικής αρχής και προηγούμενων διοικήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σχετικά με τη διαχείριση της σίτισης.
 
Όπως έκανε γνωστό ο Πρύτανης του ΔΠΘ διαβίβασε πλήρη φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ροδόπης, ώστε όπως ανέφερε, «να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να μην υπάρχει καμιά σκιά για τη διοίκηση του Πανεπιστημίου».
 
«Προφανώς επειδή πλέον δεν μπορούμε να υπογράψουμε συμβάσεις με αυτούς, προσπαθούν μέσα από τη λάσπη να μας πιέσουν» επισήμανε χαρακτηριστικά ενώ ξεκαθάρισε «όσο και να μας εκβιάζουν δεν μπορούμε να υπογράψουμε και δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε μη σύννομες διαδικασίες».
 
Τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Κομοτηνής με κοινοποίηση προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή έστειλε την Παρασκευή και το υπουργείο Παιδείας κατόπιν παρέμβαση του υπουργού Παιδείας κ.Αριστείδη Μπαλτά μετά και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υποθέσεις διαπλοκής πρυτάνεων και ακαδημαϊκών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.