«Ο Πρωθυπουργος, για μια ακομη φορα ξεχνα και εξαιρει απο την υλικη επιβραβευση τους ενστολους μαχητες»

Επιστολή της ΕΑΥΡ προς τους τρεις βουλευτές του νομού

Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών από την εξαίρεση, για άλλη μια χρονιά, από το έκτακτο επίδομα που ανακοινώθηκε διά στόματος του πρωθυπουργού τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η ανοιχτή επιστολή που συνέταξε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που απευθύνει προς τους τρεις βουλευτές του Νομού κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημήτρη Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ.

«Δυστυχώς ο κύριος Πρωθυπουργός, παρά την προσωπική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά ξεχνά και εξαιρεί από την υλική επιβράβευση όλους εμάς τους ένστολους μαχητές που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία» τονίζει η Ένωση στην επιστολή της και σπεύδει να θυμίσει πως, πέρα από πάγια καθήκοντα της μάχης με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό και τα λοιπά «πάρεργα» «είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή μαζί με το υγειονομικό προσωπικό (αυτοί εντός των νοσοκομείων κι εμείς στους δρόμους και σε όποιο άλλο μέρος μπορεί κανείς να φαντασθεί ότι υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, επιφορτισμένοι με τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων ) δίνουμε σκληρή  μάχη για τη διαχείριση της θανατηφόρας πανδημίας, για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και χάρη σε αυτήν την δική μας καθημερινή μάχη καταφέρνουμε και κρατιέται όρθιο (έστω και υπό καθεστώς πίεσης) το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Αν δεν δίναμε μάχη στους δρόμους το ΕΣΥ θα είχε καταρρεύσει ολοκληρωτικά προ πολλού»

«Θα πρέπει να αναγνωρίσετε όλοι ότι, αν εμείς δε δίναμε αυτή την υπεράνθρωπη μάχη στους δρόμους, τότε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είχε καταρρεύσει ολοκληρωτικά προ πολλού και θα θρηνούσαμε τώρα πολλαπλάσιους νεκρούς από τον κορωνοϊό συμπολίτες μας» ξεκαθαρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, για να περιγράψει με μελανά χρώματα τις συνθήκες υπό τις οποίες οι αστυνομικοί επιτελούν το έργο τους. «Για να φέρουμε εις πέρας όλα αυτά, δουλεύαμε καθημερινά με ανάκληση των αδειών μας για σχεδόν ένα χρόνο, γράψαμε εκατομμύρια απλήρωτες εργατοώρες και συνεχίζουμε να το κάνουμε με πίστη και φιλότιμο, εκτεθειμένοι σε άμεσο κίνδυνο υγείας και ζωής, θρηνώντας εκατοντάδες συναδέρφους μας που θυσίασαν την ζωή τους απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη στο βωμό του καθήκοντος και μετρώντας παράλληλα χιλιάδες τραυματισμούς συναδέρφων μας, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους άφησαν βαριές αναπηρίες».

Τα αιτήματα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων παραθέτει λίστα αιτημάτων, ζητώντας την παρέμβαση των βουλευτών τονίζοντας τα εξής: «Γι’ αυτήν την αδιαμφισβήτητα σημαντική προσφορά μας, η οποία αναγνωρίζεται πλήρως από την κοινωνία που πάντα πιστά υπηρετούμε, συντασσόμαστε πλήρως με την  Ομοσπονδία μας και αξιώνουμε από εσάς την ΑΜΕΣΗ και ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σας προς την Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν :

  1. Την άμεση τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης.
  2. Τη θεσμοθέτηση οικονομικής επιβράβευσης όλων των εμπλεκομένων συναδέρφων στην διαχείριση κρίσεων, πολύ δε περισσότερο εξαιτίας και αυτής τούτης της νέας υγειονομικής έκρηξης του COVID-19
  3. Την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.
  4. Ένα δίκαιο μισθολόγιο που θα ανταποκρίνεται στη διαρκή προσφορά και στο έργο του αστυνομικού επαγγέλματος».

«Αναμένουμε να μας γνωρίσετε τις παρεμβάσεις σας προς την Κυβέρνηση και τον κ. Πρωθυπουργό, ώστε να αναγνωριστεί επιτέλους εμπράκτως-όχι μόνο με λόγια και S.M.S.- το ότι οι αστυνομικοί είναι παντού νύχτα και μέρα και προσφέρουν  τον εαυτό τους για το κοινό  καλό, φέροντας επιτυχώς εις πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται για την πατρίδα και τους πολίτες» καταλήγει η ανοιχτή επιστολή της ΕΑΥΡ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.