Ο προεδρος του συλλογου «Περπατω» μιλα για το Εκπαιδευτικο Σεμιναριο «Ατομα με Αναπηρια σε Περιβαλλον Κατασκηνωσεων»

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης: «Έχουμε φτάσει πλέον μετά από 8 χρόνια να έχουμε την εμπειρία να διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις»

Όταν η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει, τότε μπορούμε πια να αισθανόμαστε λιγάκι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον αυτού του κόσμου και την επίτευξη ισότητας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων. Ο σύλλογος «Περπατώ» αποδεικνύει εδώ και πολλά χρόνια ότι κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν αποτελεί απλώς έναν σύλλογο που ενδιαφέρεται για τα άτομα με αναπηρία, αλλά μια καλά συντονισμένη ομάδα ανθρώπων με διάθεση και ιδέες, στόχος των οποίων είναι να προάγουν, μεταξύ άλλων, αξίες όπως η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η κοινωνικοποίηση, η συμπερίληψη και η ενσωμάτωση.  

Με αφορμή την διοργάνωση του 8ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου «Άτομα με Αναπηρία σε Περιβάλλον Κατασκηνώσεων» του Συλλόγου τον ερχόμενο Ιούνιο, ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Παρατηρητής και μίλησε για το εγχείρημα αυτό, αναφερόμενος τόσο στη φετινή διοργάνωση, όσο και στην εξέλιξη αυτής όλα αυτά τα χρόνια.  

«Πρόκειται για ένα camp που θα απευθύνεται σε όλους»

Ερωτώμενος σχετικά με το τι ακριβώς αφορά η διοργάνωση του 8ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου του συλλόγου «Περπατώ» στον χώρο του Pitsas Camp στη Θάσο, ο κ. Ταξιλδάρης υπήρξε ιδιαίτερα επεξηγηματικός. Αρχικά, ανέφερε πως «έχουμε φτάσει πλέον μετά από 8 χρόνια να έχουμε την εμπειρία να διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, κατά κύριο λόγο στις αρχές Ιουνίου και την γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Το συγκεκριμένο camp απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν κοντά στο χώρο της αναπηρίας, είτε με ενήλικους είτε με παιδιά, να ενημερωθούν για την καθημερινότητα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, για το πώς μπορούν να αναπτύξουν δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πώς μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, αλλά και για πιο εξειδικευμένα πράγματα, τα οποία μπορούν να διεξαχθούν σε κατασκηνωτικό περιβάλλον». Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα camp που θα απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιότητας και ηλικίας. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τον κ. Ταξιλδάρη, αναμένεται να είναι μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία. «Ναι μεν το πρόγραμμα θα είναι πολύ φορτωμένο, αλλά γνωρίζεις πολύ καινούριο κόσμο και πάρα πολλούς ανθρώπους από τον χώρο της αναπηρίας γενικότερα στη χώρα μας και θα συμμετέχουμε σε όλα τα workshops και την καθημερινότητα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους, για εκείνες τις 3 μέρες» διευκρίνισε ο ίδιος. Η έναρξη του camp θα γίνει στις 2 Ιουνίου, ενώ η λήξη έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου, υπάρχουν συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες, βέβαια, να προέρχονται από την περιοχή της Θράκης.

Έχοντας ερωτηθεί σχετικά με το κατά πόσο έχει εξελιχθεί η εν λόγω διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια, ο πρόεδρος του συλλόγου «Περπατώ» παραδέχτηκε πως έχει εξελιχθεί πολύ. Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι «όταν ξεκινήσαμε αυτό το camp δεν υπήρχε το προσωπικό που εργάζεται πλέον συστηματικά στο σύλλογο «Περπατώ» και σηκώνει το μεγάλο βάρος των workshops». Εν ολίγοις, η διοργάνωση ξεκίνησε αρχικά με εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων. Εκτός των παραπάνω, τονίστηκε ιδιαίτερα από τον κ. Ταξιλδάρη ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, επομένως όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν γρήγορα συμμετοχή. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η διοργάνωση γίνεται όλο και καλύτερη, λόγω και της σημαντικής βοήθειας που παρέχουν οι χορηγοί, και όχι μόνο. Ειδικότερα, «άλλες χρονιές υπήρχαν και ανταλλαγές φοιτητών από τη Γερμανία και από άλλες χώρες μέσα από προγράμματα Erasmus+ κι έτσι υπάρχει κι αυτή η αλληλεπίδραση των ξένων νέων με τους Έλληνες, για τις ιδέες και τη στάση απέναντι στην αναπηρία», πρόσθεσε ο κ. Ταξιλδάρης, ενώ κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση του «πως κάθε χρόνο βάζουμε και καινούριες δραστηριότητες. Φέτος θα προσπαθήσουμε να βάλουμε, καιρού επιτρέποντος, και ένα κομμάτι που θα έχει να κάνει με το καγιάκ και την ιστιοπλοΐα».

Ακολούθως, χωρίς να θέλει να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με όσα ετοιμάζονται ενόψει του φετινού camp, ο κ. Ταξιλδάρης είπε χαρακτηριστικά πως «έχουμε στα σκαριά διάφορες πολύ δυνατές δράσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.