Ο προεδρος του Συλλογου Φοιτητων Νομικης ΔΠΘ για τον νομο Γαβρογλου

«Μπορούν να τον απολαύσουν οι ιθύνοντες όσο προλαβαίνουν»

Ως αντιμεταρρύθμιση χαρακτηρίζει το προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ κ. Βασίλης Ραδαίος. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ραδαίος σημειώνει πως «ο νόμος Γαβρόγλου δεν είναι τίποτα άλλο παρά η γραπτή αποτύπωση των ιδεοληψιών ανθρώπων που ναι μεν έλαβαν ιδεολογική κατήχηση στις καταλήψεις των πανεπιστημίων αλλά τελικά ηττήθηκαν» για να αντιτείνει την αισιοδοξία πως «ο φοιτητικός κόσμος θα συνεχίζει με το ίδιο σθένος να προωθεί φιλοευρωπαϊκά αιτήματα για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». 

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Ραδαίου: 

«Θα έλεγα ψέματα αν εξέφραζα έκπληξη για τις ρυθμίσεις του νόμου Γαβρόγλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρύτερος χώρος της αριστεράς ποτέ δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέσα από την παρουσία τους στα πανεπιστήμια θέλησαν να επιβάλουν ένα πανεπιστήμιο-ιδεολογικό οχυρό, απομονωμένο από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας που θα είναι αναγκασμένο να ανέχεται τις βίαιες διαθέσεις ακραίων μειοψηφιών. 

Ο νόμος Γαβρόγλου δεν είναι τίποτα άλλο παρά η γραπτή αποτύπωση των ιδεοληψιών ανθρώπων που ναι μεν έλαβαν ιδεολογική κατήχηση στις καταλήψεις των πανεπιστημίων αλλά τελικά ηττήθηκαν. Ηττήθηκαν από τις σύγχρονες και μεταρρυθμιστικές ιδέες που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκφράζει εδώ και πολλά χρόνια, μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Δε χρειάζεται παραπάνω ανάλυση για την αντιμεταρρύθμιση. Μπορούν να την απολαύσουν οι ιθύνοντες όσο προλαβαίνουν. Εκφράζω όμως την αισιοδοξία μου ότι ο φοιτητικός κόσμος θα συνεχίζει με το ίδιο σθένος να προωθεί φιλοευρωπαϊκά αιτήματα για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.