Ο προεδρος της Ομοσπονδιας Εμποριου και Επιχειρηματικοτητας Θρακης γραφει ιστορια

Ο Κ. Χατζημιχαήλ έγινε ο πρώτος Θρακιώτης που εκλέγεται στο ΔΣ της ΕΣΕΕ

Την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας.
 
Η Θράκη εκπροσωπήθηκε και αυτή στην εκλογική διαδικασία μέσω της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης με τον Πρόεδρό της κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ να καταλαμβάνει την ένατη έδρα του θριαμβευτή συνδυασμού «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κορκίδη από τις είκοσι που κατάφερε να εξασφαλίσει ο συνδυασμός επί συνόλου 25 εδρών.
 
Ο κ. Χατζημιχαήλ συγκέντρωσε περίπου το 55% των ψήφων των εκλεκτόρων των Ομοσπονδιών της ελληνικής επικράτειας που επέλεξαν τον νικητή συνδυασμό και συμμετέχει στο νέο ΔΣ της ΕΣΕΕ ως εκλεγμένος στην πρώτη δεκάδα προτίμησης. Η επιτυχία τόσο του ιδίου, όσο και της Ομοσπονδίας μας είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για την πρώτη ιστορική εκλογή εκπροσώπου της Θράκης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΕΘ και οι εκλεγμένοι Θρακιώτες Αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας στην ΕΣΕΕ εύχονται στον Πρόεδρο κ. Χατζημιχαήλ συγχαρητήρια και καλή δύναμη στην τριετή θητεία του στο όργανο της Συνομοσπονδίας. Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΣΕΕ. 

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, στις οποίες έλαβαν μέρος 378 εκλέκτορες  από όλη την επικράτεια, επί συνόλου 410 (ποσοστό συμμετοχής άνω του 92%), έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Συνδυασμός «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κορκίδη έλαβε 287 ψήφους (ποσοστό 80% του συνόλου) και κατέλαβε είκοσι (20) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. 
 
Με αλφαβητική σειρά εξελέγησαν οι κάτωθι:
 
Αποστολάκη Εύη
Γεροντίτης Σπύρος
Γεωργανές Παναγιώτης
Ηλιάδης Χρήστος
Καρανίκας Γιώργος
Κογιουμτσής Νίκος
Κορκίδης Βασίλης 
Μανεσιώτης Νίκος
Μαργαρώνης Γιάννης
Μουζακίτης Κώστας
Μπλουγούρας Χρήστος
Μπόνης Νίκος
Πασιόπουλος Κώστας
Παυλίδης Ηλίας
Πολιτάκης Παύλος
Τσαγγάρης Θανάσης
Τσιαπλές Γιώργος
Φιλιππίδης Παντελής
Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος
Ψαρουδάκης Μανώλης
 
Τους εκλεγέντες ακολούθησαν ως επιλαχόντες με σειρά εκλογής οι:
 
Σαββίδης Ευδόκιμος
Ζησιμάτος Γιώργος
Γκατζόφλιας Γιάννης
Τσίνος Θανάσης
Γεωργάρης Βασίλης 
 
Ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων» έλαβε 44 ψήφους (ποσοστό 12% του συνόλου) και κατέλαβε 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. 
 
Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:

Ρώρος Γιώργος
Σαμαράς Δημήτρης
Νουβέλογλου Στάθης
 
Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:
 
Κατσίβελας Τηλέμαχος
Κολιόπουλος Νικόλαος
Βαγενάς Γεώργιος

Ο Συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» έλαβε 31 ψήφους (ποσοστό 8% του συνόλου) και κατέλαβε 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. 
 
Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:

Κοντογεωργίου Θεόδωρος
Βουρλάκης Νικόλαος
 
Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:
 
Τριγάζης Αγησίλαος
Σπύρου Αθηνά

Για την Ελεγκτική Επιτροπή, ο Συνδυασμός «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» έλαβε 301 ψήφους, καταλαμβάνοντας 5 έδρες.
 
Με σειρά εκλογής εξελέγησαν οι κάτωθι:

Παντελάκης Τάσος
Αγιοστρατίτη Παρασκευή
Οικονόμου Δημήτρης
Τοπολιανάκης Γεώργιος
Σκουλίδης Αντώνιος  

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου η εκλογή των νέων μελών του Προεδρείου της ΕΣΕΕ

Ο επικεφαλής του πλειοψηφήσαντος Συνδυασμού κ. Βασίλης Κορκίδης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την μαζικότητα και την μεγάλη συμμετοχή που επέδειξαν οι  συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του εμπορίου. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει αφενός την έντονη ενεργοποίηση των εμπόρων στα συλλογικά τους όργανα, ενόψει της βαθιάς κρίσης που πλήττει την ελληνική αγορά και αφετέρου την αναγνώριση της συστηματικής και σημαντικής συνεισφοράς της ΕΣΕΕ, ως κυρίαρχης οργάνωσης εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της χώρας.
 
Την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου ε.ε., ο κ. Κορκίδης, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ», θα καλέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.