«Ο Προεδρος στηνει “ειδικα δικαστηρια” ως μηχανισμους προστασιας για τον εαυτο του»

Νέα Καταγγελία για τη διοίκηση του Ε.Κ. Κομοτηνής από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβασης

Σε νέα καταγγελία κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής προχώρησε χθες η παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση».

Παραθέτοντας το ιστορικό σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη σημειώνει πως «πληροφορηθήκαμε από την συν. Πατσατζή Ρύια, η οποία είναι μέλος του ΔΣ του Ε.Κ. και της παράταξής μας, ότι έχει συσταθεί “Πειθαρχικό Συμβούλιο” στο Ε.Κ. και το οποίο την κάλεσε, σε απολογία ως υπάλληλο του Ε.Κ., με μήνυμα SMS, για καταγγελία που έκανε στον Πρόεδρο του Ε.Κ. , υπόθεση η οποία ήδη έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».

«Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά από το καταστατικό και είναι σίγουρα παράνομο» εξηγεί η παράταξη, εκτιμώντας πως «είναι μια κίνηση κάλυψης του Προέδρου, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πλειοψηφία που διαθέτει, στήνει “ειδικά δικαστήρια” ως μηχανισμούς προστασίας για τον εαυτό του και εξόντωσης και τρομοκράτησης για τους αντιπάλους του. Αυτές οι μέθοδοι, δυστυχώς θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα και επιβεβαιώνουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της πλειοψηφίας του Ε.Κ.».

Η παράταξη διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους εκφράζοντας παράλληλα την άρνησή της να συναινέσει σε αυτές τις «στημένες», όπως τις χαρακτηρίζει, διαδικασίες και στη «δημιουργία ιδιωτικής χρήσης μηχανισμών του Προέδρου, ο οποίος  έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών όσων αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία του» όπως εκτιμά.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η παράταξη καλεί «τα μέλη της πλειοψηφίας  του ΔΣ του Ε.Κ. να πάψουν να καλύπτουν το Πρόεδρο, ο οποίος έχει διαλύσει κυριολεκτικά  το Ε.Κ. και αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων,  έχει μετατρέψει το Ε.Κ. σε όργανο επίλυσης προσωπικών διαφορών, φορτώνοντας το και με έξοδα για τις δικαστικές του υποθέσεις». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.