Ο Παναγιωτης Ρουμελιωτης σημερα στην Κομοτηνη

Για την ημερίδα «Προοπτικές Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»

Γιορτάζοντας φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΜΒΑ (Master in Business Administration) του το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ημερίδα την Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 19:00. Θέμα της ημερίδας «Προοπτικές Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας». Βασικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.  

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης, πολιτικός και συγγραφέας με καταγωγή από τα Δωδεκάνησα.
Υπήρξε οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.
Διακρίσεις και βραβεία
 
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Είναι Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, ενώ έχει τιμηθεί με το παράσημο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, της Πολωνικής Δημοκρατίας, καθώς και με το Βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας Εμπορικών Επιστημών και του Glob Art Innovation της Αυστρίας.
 
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και μελετών σε θέματα διεθνούς οικονομικής διακυβέρνησης. Τον Νοέμβριο του 2011 το όνομά του ακούστηκε από δημοσιογραφικές πηγές ως ενός από τους υποψήφιους για τη θέση του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.