Ο Παναγιωτης Γιαννακης στον Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης κ.κ. Παντελεημoνα

Τα γραφεία της Μητρόπολης ο πρώτος σταθμός του «δράκου» του ελληνικού μπάσκετ στην Κομοτηνή

Τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ήταν ο πρώτος σταθμός του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Κομοτηνή, όπου και είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο θερμό και φιλικό κλίμα, παρουσία επίσης του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» κ. Μιχάλη Ραγκούση, του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο κ. Τάκη Καλούδη και του κ. Κίμωνα Λεχούδη, από το προπονητικό team της Εθνικής Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.
 
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ευχαρίστησε τον κ. Γιαννάκη για την έως τώρα παρουσία του και τα όσα έχει προσφέρει εντός και εκτός γηπέδων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αξία του αθλητισμού και ιδιαίτερα των συλλογικών αθλημάτων, όπως το μπάσκετ, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των ανθρώπων. Για να σημειώσει επίσης την θετική επιρροή αλλά και ταυτόχρονα την ευθύνη των «μεγάλων» αθλητών στις νεότερες γενιές.
 
 Ο κ. Παντελεήμων υπογράμμισε επίσης την αξία της διοργάνωσης του Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, τόσο για τους αθλητές, την κοινωνία αλλά και την πόλη της Κομοτηνής ιδιαίτερα, για να επισημάνει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο των συντελεστών της.
 

 

Παναγιώτης Γιαννάκης
«Νικητής είναι το μπάσκετ»

Ο κ. Γιαννάκης με τη σειρά του «προσυπέγραψε» τα λεγόμενα του Μητροπολίτη, τονίζοντας πως το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα «σου δημιουργούν τις συνθήκες για να ανακαλύψεις πρωτίστως τον εαυτό σου, να γνωρίσεις τα όρια σου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σου, να τα ξεπεράσεις και ταυτόχρονα να μάθεις, να ακούς και να συνεργάζεσαι, χαρακτηριστικό που δυστυχώς στην σημερινή κοινωνία είναι δύσκολο».
 
«Η δική μας γενιά ευτύχησε να κάνει γνωστό το παιχνίδι στην Ελλάδα» τόνισε για να υπογραμμίσει την αξία της συνέχειας από τις νεότερες γενιές, προσπάθεια που ο ίδιος συνεχίζει μέσα από το “Giannakis Academy”, όπου κάθε καλοκαίρι, στην Αθήνα αλλά και την Χαλκιδική, του δίνεται η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους μπασκεμπολίστες του μέλλοντος.  «Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε για να επικοινωνήσω στη νέα γενιά το παιχνίδι όπως εγώ μπορώ» τόνισε ο ίδιος για να επισημάνει τέλος πως η δύναμη του αθλήματος δεν σταματά στα όσα κερδίζει κανείς στο αθλητικό κομμάτι, αλλά «εξελίσσει τους αθλητές τόσο ως προσωπικότητες όσο και ως προς τον τρόπο σκέψης τους».
 
«Νικητής είναι το μπάσκετ» κατέληξε ο κ. Γιαννάκης μιλώντας για το Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, στο πλαίσιο του οποίου και ο ίδιος βρέθηκε στην Κομοτηνή, για να δηλώσει τον σεβασμό του στο σύνολο των συντελεστών αυτής της πολύ σημαντικής, όπως τόνισε, προσπάθειας.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.