Ο Παναγιωτης Μπεχρακης επικεφαλης της επιτροπης για τον ελεγχο του καπνισματος

Ποιος έγινε επικεφαλής στην εκστρατεία για να κοπεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε την Παρασκευή με τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού να αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος.
 
Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης αναλαμβάνει επικεφαλής της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
 
Την Παρασκευή ο κ. Μπεχράκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
 

Ο υπουργός του πρότεινε να είναι επικεφαλής της επιτροπής, με τον καθηγητή να αποδέχεται την πρόταση.
 
Αποστολή της Επιτροπής θα είναι η άμεση κατάρτιση σχεδίου δράσης για τη μείωση του καπνίσματος και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
 
Η άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε δημόσια κτίρια, όπως η Βουλή και υπουργεία, καθώς και στις δημόσιες υπηρεσίες, αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.
 
Αποφασίστηκε, επίσης, η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς τους επόμενους μήνες έρχεται η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε επανειλημμένα μιλήσει προεκλογικά για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους και την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς «παραθυράκια» και εξαιρέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.