Ο Μητροπολιτης Μαρωνειας και Κομοτηνης για την αποκατασταση του Πνευματικου Κεντρου

«Θα είναι ένα στολίδι με σκοπό να αποδοθεί στην τοπική μας κοινωνία»

Για το έργο της αποκατάστασης του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής μίλησε, φιλοξενούμενος στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος πρόκειται για την υλοποίηση μιας μελέτης που εκπόνησε με δικούς της πόρους η Μητρόπολη, με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο να εντάσσει το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Αυτές τις μέρες προκηρύχθηκε το έργο ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος με τον Σεβασμιώτατο να στέκεται στην αξία της αποκατάστασης του κτιρίου που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Βαρόσι. «Πρέπει να σεβαστούμε την αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου. Άλλωστε στην Κομοτηνή δεν διασώζονται πολλά τέτοια κτίσματα. Μάλιστα στην ιστορική συνοικία του Βαρόσι πρέπει να γίνουν και άλλες τέτοιες ενέργειες ώστε να διασωθούν κτίρια που υπάρχουν και έχουν ανάλογα ιστορικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο τοπικός ποιμενάρχης.

Οι χρήσεις του κτηρίου

Όσο για τη χρήση του κτιρίου όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ο Μητροπολίτης αποκάλυψε πως «εκεί θα εδράζεται η βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως και θα υπάρχει η δυνατότητα ως Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως να συνδεθεί με τη γειτονική Τσανάκλειο για διάφορες δράσεις. Επίσης στον επάνω όροφο θα υπάρχει και ένας χώρος για να μπορούμε να κάνουμε κάποιες εκθέσεις. Επιπλέον θα υπάρχει χώρος συνάξεων των ιερέων ή για να γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων».

«Θα είναι ένα πολύ όμορφο και χρηστικό κτήριο. Θα είναι ένα στολίδι στην πόλη μας με σκοπό να αποδοθεί στους ίδιους τους πολίτες, στην τοπική μας κοινωνία. Άλλωστε η Μητρόπολη, αυτό είναι. Είναι το σπίτι όλων μας» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος για να τονίσει κλείνοντας πως η Μητρόπολη θα συνεχίσει την προσπάθεια «νοικοκυρέματος» όλων των κτιρίων που είναι στη δικαιοδοσία της. «Οι διαδικασίες βέβαια είναι δύσκολες και χρονοβόρες αλλά αυτό δεν κάμπτει την προσπάθειά μας»  επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.