Ο Μικρος Τυμπανιστης στη νοηματικη γλωσσα στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Με ένα διαφορετικό τρόπο ξεκίνησαν, το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, τα μουσικά προεόρτια των σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής να παρουσιάζουν τον μικρό τυμπανιστή στη νοηματική γλώσσα.

Η εκδήλωση αποτέλεσε προϊόν της αγαστής συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπως επεσήμανε η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κατερίνα Σχοινά, που τόνισε πως πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και το δεύτερο σπίτι τους.

Αυτή η εκδήλωση μάλιστα ήταν σημαντική για όλα τα εμπλεκόμενα σχολεία, που κατάφεραν, ανάμεσα σε διαγωνίσματα και σε περιορισμένο χρόνο, να ετοιμαστούν και να βρεθούν στην αυλή της Βιβλιοθήκης για να δώσουν νότες χαράς σε αυτή τη μουσική εκδήλωση.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι στη γιορτή συμμετείχαν και μαθητές από το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής και το ΕΝΕΕΓΥΛ Κομοτηνής, κάνοντας πράξη το μήνυμα της συμπερίληψης.

Την εκδήλωση άλλωστε άνοιξαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, παρουσιάζοντας το τραγούδι «Ο μικρός Τυμπανιστής» στη νοηματική γλώσσα, ενώ ακολούθησε το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, με ένα μουσικό απάνθισμα από κουιντέτο πνευστών συνοδεία κρουστών, το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής με δύο τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου, το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής με το “So this is Christmas” των john Lennon και Yoko Ono, το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής με τα «Σαράντα μέρες» και «Ουκρανικές Καμπάνες» και την εκδήλωση έκλεισε το ΕΝΕΕΓΕΥΛ με κάλαντα, τα οποία τραγούδησαν όλα τα παιδιά μαζί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.