«Ο λαος να βγει μπροστα και να διεκδικησει»

Το πολιτικό στίγμα του Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Κομοτηνή

Αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Ν.Καββαδία, παρουσίαση ερευνητικής εργασίας στην σχολή Ιστορίας-Εθνολογίας του ΔΠΘ, για τα αίτια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και βιβλιοπαρουσίαση περιελάμβανε μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ, που οργάνωσε το τομεακό συμβούλιο Ροδόπης της κουμουνιστικής νεολαίας, το Σάββατο το βράδυ, στο μικρό πάρκο της Περιφέρειας. Η διοργάνωση ήταν ενταγμένη στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με σύνθημα εμπνευσμένο από το Ναζίμ Χικμέτ «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές». 

Σωκράτης Αγγελακόπουλος «Είτε την πούνε μνημόνιο είτε συμφωνία-γέφυρα είτε την πούνε έντιμο συμβιβασμό και πάλι ο λαός θα την πληρώσει»

Ο κ.Σωκράτης Αγγελακόπουλος γραμματέας του τομεακού συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ, σε δήλωσή του στον «Πτθ» ανέφερε ότι η διοργάνωση γίνεται με φόντο τη διαπραγμάτευση για τη νέα συμφωνία, προβάλλοντας την πρόταση πως «μπορούν να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες». «Είτε την πούνε μνημόνιο είτε συμφωνία-γέφυρα είτε την πούνε έντιμο συμβιβασμό και πάλι ο λαός θα την πληρώσει» σημείωσε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ελαφρύνει τα λαϊκά στρώματα, γεγονός που αποδεικνύεται με τις «φοροαπαλλαγές που προωθήθηκαν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου». «Είδαμε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να διαγράφει τόκους και χρέη μεγάλων επιχειρήσεων, είδαμε το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Τα λαϊκά νοικοκυριά δεν είχαν να δώσουν ούτε το ελάχιστο. Άρα αυτά τα νομοσχέδια ποιον αφορούν;» επισήμανε.

Ο κ. Αγγελακόπουλος τόνισε την ανάγκη «ο λαός να βγει μπροστά και να διεκδικήσει να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το Φεστιβάλ, μέσω των εκδηλώσεων που διεξήχθησαν «ανοίγει ζητήματα, όχι μόνο για να θυμόμαστε».
Με αφορμή την παρουσίαση έρευνας στο τμήμα Ιστορίας- Εθνολογίας σχετικά με τα αίτια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία συμμετείχαν 92 φοιτητές και φοιτήτριες, ο ίδιος σχολίασε πως οι συνθήκες πριν από την εκκίνηση του πολέμου και σήμερα είναι «όμοιες», με παρατεταμένη κρίση σε πολλές χώρες, την υψηλή ανεργία, εστιάζοντας και στην κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής, «με επιθέσεις σε εργάτες, φοιτητές και μαθητές και το σύστημα να την μαζεύει όποτε θέλει». 

Ι.Μ Μάισκι, «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ»

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Κομοτηνή, κορυφώθηκαν με την παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ» του Ι.Μ Μάισκι από τον κ. Άρη Ευαγγελίδη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της κουμουνιστικής νεολαίας, λαϊκό και ρεμπέτικο μουσικό πρόγραμμα. Στο πάρκο της Περιφέρειας λειτούργησαν βιβλιοπωλείο και θεματικό περίπτερο για το διήμερο της ΚΝΕ στο Ναύπλιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.