«Ο Κωστας ο Αθηναιος, ο δασολογος» διαφημιζει το Τμημα Δασολογιας και Διαχειρισης Περιβαλλοντος και Φυσικων Πορων του ΔΠΘ

Πρωτότυπο διαφημιστικό σποτ μέσω social media για την προσέλκυση νέων φοιτητών από το τμήμα στην Ορεστιάδα

Έναν πρωτότυπο τρόπο –τουλάχιστον για τα δεδομένα της περιοχής- βρήκε η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ με σκοπό να συμβάλει στην προσέλκυση νέων φοιτητών σε περιβαλλοντικές σπουδές και στην προβολή του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του πανεπιστημίου.
 
Δημιούργησε ένα διαφημιστικό σποτ, που προβάλλεται διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συν τοις άλλοις συντελεί στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του νομού Έβρου.
 
Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Είμαι ο Κώστας ο Αθηναίος, ο δασολόγος» που αφορά τον μονόλογο ενός δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με καταγωγή από την Αθήνα. Πρόκειται για έναν νέο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο που αποφάσισε στα 17 του να κάνει σπουδές στο περιβάλλον. Ουσιαστικά έλαβε μια απόφαση ζωής μιας και το σχετικό Πανεπιστημιακό Τμήμα βρίσκεται 1000 χλμ μακριά από το σπίτι του στην Αθήνα. Τα αρχικά του συναισθήματα και οι φοβίες του για τον τόπο σπουδών γρήγορα μετατρέπονται σε ενθουσιασμό και ικανοποίηση. 
 

Γνωρίζει τους συμφοιτητές του, ενθουσιάζεται από την σχολή και όλα όσα μαθαίνει σε αυτήν. Ένας νέος καινούργιος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά του.
 
Απογαλακτίζεται και ενηλικιώνεται στο άκρως φιλικό κοινωνικό περιβάλλον μιας μικρής επαρχιακής πόλης, της Ορεστιάδας, με κύριο γνώρισμα τις στενές σχέσεις μεταξύ των μελών της φοιτητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Ο νέος παύει να είναι ένας άγνωστος, μια μονάδα μέσα σε μια ανθρωποθάλασσα, αποκτά προσωπικότητα και αναγνωρισιμότητα.
 
Το συγκεκριμένο διαφημιστικό σποτ δημιουργήθηκε δωρεάν από τον Κώστα Γκουρλουμένο για την προβολή του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ. Ο Κώστας Γκουρλουμένος (Kostas Gur) είναι ένας πολυβραβευμένος δημιουργός ταινιών με τη χρήση drones και εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη μοντέλου ολοκληρωμένης διαδικτυακής παρουσίασης (social media- web presence) μέσα από τις απόψεις των εμπλεκομένων. Η περίπτωση του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» με επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Τσαντόπουλο.
 
Πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα που προέκυψε μέσα από τα ευρήματα της έρευνας της πιο πάνω διατριβής και καθιστά το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ως το πρώτο Τμήμα Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου που χρησιμοποιεί τα Social Media με ένα πρωτότυπο διαφημιστικό σποτ για την προσέλκυση νέων φοιτητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.