Ο καβγας ηταν για την ΚΟΙΝΣΕΠ

Η συζήτηση για το Πάρκο Τσέπης επεκτάθηκε στο ρόλο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΡΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΡΟ στην προαγωγή του εθελοντισμού της Κομοτηνής

Αντιπαράθεση προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η συζήτηση για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης πλησίον σιδηροδρομικού σταθμού (πρώην παιδική χαρά) ώστε να δημιουργηθεί πάρκο «τσέπης», που αιτήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής.

Και αυτό όχι τόσο γιατί γίνεται ετεροχρονισμένα, μιας και κάποιες πρώτες παρεμβάσεις να έχουν ήδη γίνει, ούτε λόγω προβληματισμού για το Συμβούλιο νέων, αλλά περισσότερο για τη συμμετοχή της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΘΡΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΡΟ» που θα συμμετάσχει στις δράσεις που θα κάνουν οι νέοι.

Παράλληλα, και σε συνάρτηση με το θέμα της ΚΟΙΝΣΕΠ, αρκετοί Σύμβουλοι έθεσαν το ερώτημα τι ακριβώς θα γίνει στο χώρο, πώς θα γίνει και κυρίως από πού, αν αυτό είναι απαραίτητο, θα χρηματοδοτηθεί.

Όρεξη για δουλειά από το Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων (ΔΗΣΥΝ), τόνισε ο πρόεδρος του κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, έχει την όρεξη, τη διάθεση και το μεράκι να εργαστούν όλοι μαζί για το πάρκο τσέπης, και να προτείνουν, σε συνεργασία με αρχιτέκτονα, καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που θα εντάξουν στο πάρκο, για δώσει και μια νέα πνοή στην ανάπτυξη της γειτονιάς.

Οι ερωτήσεις για την ΚΟΙΝΣΕΠ ξεκίνησαν αμέσως, τόσο από τον επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστα Καραΐσκου, που ρώτησε για αυτή αλλά και το περιθώριο των παρεμβάσεων που έχουν τα μέλη του ΔΗΣΥΝ στο χώρο, ενώ επιφυλάξεις για την συμμετοχή της ΚΟΙΝΣΕΠ εξέφρασαν τόσο η κ. Ελένη Λαφτσή της Πολη-τικής Ανατροπής, που ζήτησε να απεμπλακεί από το κίνημα του εθελοντισμού η ΚΟΙΝΣΕΠ, και ειδικά από το Συμβούλιο Νέων, και ο κ. Γιάννης Λεβέντης της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ερωτήσεις και για την χρηματοδότηση των όποιων παρεμβάσεων στο χώρο.

Υπεραμύνθηκε των επιλογών ο Γ. Γκαράνης

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως το Exagono, που δημιουργήθηκε με τη σύμβαση του Δήμου με την ΚΟΙΝΣΕΠ, έχει αναλάβει όλες τις δράσεις του Δήμου που αφορούν την νεολαία, και λειτούργησε επικουρικά στη δημιουργία του Συμβουλίου, που όμως πλέον είναι ανεξάρτητη δομή.

Τα πάρκα τσέπης διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες, και βάσει του κανονισμού μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις από τα μέλη του ΔΗΣΥΝ, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία.

Όσο για το όποιο κόστος, αν υπάρξει, θα πρέπει να καλυφθούν από τα μέλη του Συμβουλίου, τόνισε, ενώ υπεραμύνθηκε του μοντέλου της χρήσης της ΚΟΙΝΣΕΠ για την διαχείριση των δράσεων εθελοντισμού των νέων.

Άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, πέρα των φυτεύσεων, ευρύτερες διαμορφώσεις θα πρέπει να γίνουν με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τελικά ο χώρος παραχωρήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεών, με τη διάρκεια της παραχώρησης να λήγει με τη λήξη της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δηλαδή στις 31-12-2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.