Ο Κατανυκτικος Εσπερινος της Α’ Κυριακης των Νηστειων στην Ιερα Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Και τέλεση μνημόσυνου στη μνήμη των διατελεσάντων δημάρχων Κομοτηνής

Το απόγευμα της πρώτης Κυριακής των Νηστειών στις 18.00 θα τελεστεί η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα μιλήσει ο προσκληθείς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Εκκλησία: Ποινή ή Θεραπεία;».
 
Να σημειωθεί ακόμη ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει της ακολουθίας της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος εντός του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής. 

Αναλυτικότερα:

Παρασκευή 18/03/2016, 5.00 μ.μ.: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος εντός του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Παρασκευή 18/03/2016, 7.00 μ.μ.: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής. 

Το Σάββατο 19 Μαρτίου επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη διατελεσάντων Δημάρχων

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής καθιερώνουν από εφέτος την τέλεση μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των διατελεσάντων Δημάρχων Κομοτηνής, ως και απάντων των κατοίκων της πόλεως των αναπαυομένων στο Κοιμητήριο της Κομοτηνής.
 
Το μνημόσυνο αυτό θα τελείται κατ’ έτος το Σάββατο της Α΄ εβδομάδος των Νηστειών, κατά το οποίο η Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.
 
Φέτος, το μνημόσυνο θα αναπεμφθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που θα τελεσθεί στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Γεωργίου Πετρίδη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συγγενών των προκεκοιμημένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.