Ο καιρος δεν «βοηθησε» για την πραγματοποιηση του πανηγυριου στη Μεσσουνη

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσούνης όμως ευχαριστεί δημόσια όλους όσους βοήθησαν στις προετοιμασίες

Μόνο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μεσσούνη για την εορτή του Αγίου Πνεύματος καθώς τα τερτίπια του καιρού απέτρεψαν την πραγματοποίηση του πανηγυριού που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής.

Οι Σιναπλιώτες κάτοικοι του οικισμού, με μπροστάρη τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσούνης, μετά την αναγκαστική παύση που επέβαλε η πανδημία, επιχείρησαν να ξαναζωντανέψουν τις εκδηλώσεις που έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των κατοίκων του οικισμού, καθώς η «Αντριάδα» ήταν μια εορτή που τιμούσαν ιδιαίτερα οι κάτοικοι της επαρχίας του Καβακλί, ωστόσο ο άστατος καιρός επέτρεψε μόνο την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και την περιφορά της εικόνας στους δρόμους του οικισμού.

Δήμητρα Παρασκευούδη: «Η συμπαράσταση που δεχτήκαμε ήταν συγκινητική»

Παρόλα αυτά η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Παρασκευούδη, θέλησε δημόσια να ευχαριστήσει όσους συνέδραμαν στις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, γράφοντας τα εξής:

«Το περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό αυτό το αντάμωμα γιατί από τη φύση μας οι άνθρωποι αποζητάμε την επαφή, ο ενθουσιασμός μας ήταν μεγάλος γιατί θα σφίγγαμε τα χέρια μετά από τόσο καιρό αδράνειας και θα σχηματίζαμε κύκλους με χορό.

Η επανεκκίνηση αυτή για το μικρό σύλλογο μας ,εξαρχής μας προβλημάτισε γιατί δεν ξέραμε αν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εκδήλωσης τόσο από οικονομικής άποψης όσο και δυναμικής, όμως πολύ γρήγορα οι φόβοι μας παραμερίστηκαν γιατί υπερίσχυσε η αγάπη μας για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας, μένοντας για άλλη μια φορά πιστοί στο σκοπό του συλλόγου μας που είναι η διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων όπως είναι και το πανηγύρι μας.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως ελπίζαμε με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε λόγο καιρικών συνθηκών να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση για τον εορτασμό της ενορίας μας.

Η συμπαράσταση που δεχτήκαμε από τα μέλη των συλλογών που ήταν προσκεκλημένα στην εκδήλωση, από τους συγχωριανούς μας, από τους φίλους μας ακόμη και από τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας ήταν συγκινητική, γιατί φάνηκε στα πρόσωπα τους το πόσο συμμερίστηκαν το άγχος και την απογοήτευση μας.

Πάντα πίστευα πως οι άνθρωποι φαίνονται στα δύσκολα γιατί στην χαρά και στην επιτυχία όλοι βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε αυτή την δύσκολη στιγμή για μας, πήραμε μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς από άτομα που δεν γνωρίζαμε κάτι που μας έκανε πολύ θετική εντύπωση γεμίζοντας μας αισιοδοξία για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον.

Κρατώντας λοιπόν μόνο τα θετικά όλοι μαζί ενωμένοι, γιατί είμαστε λίγοι και δεν περισσεύει κανείς, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό του τόπου μας.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του συλλόγου και ιδιαίτερα την αντιπρόεδρο Σούλα Δημάκη, την ταμεία και ψυχή του συλλόγου Ελένη Σουργουτσίδου και την Δώρα Παρασκευούδη που αφιέρωσαν τόσο χρόνο για την οργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους συγχωριανούς μας που μας πρόσφεραν απλόχερα την βοήθεια τους σε ό,τι και αν τους ζητήσαμε.

Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και την ανέλπιστη συμμετοχή τους συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών, Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σάλπης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, Σύλλογος Παραδημής και φίλων, Σύλλογος ΜΟΚ, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος η Θράκη Ξάνθης, και την ομοσπονδία μας ΠΟΣΑΡ

Πολλές ευχαριστίες στο καταξιωμένο μουσικό σχήμα ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο απ’ όλους, όμως με την θετική τους αντιμετώπιση δώσαμε υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε ανεκπλήρωτη την επιθυμία του κόσμου να χορέψει και να διασκεδάσει.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες τις τοπικές επιχειρήσεις για τα δώρα που μας διέθεσαν για την λαχειοφόρο αγορά που σκοπό είχε την ενίσχυση του συλλόγου μας και τους ενημερώνουμε πως θα μείνουν στο σύλλογο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στην επόμενη εκδήλωση.

Χορηγοί της εκδήλωσης μας ήταν: Κουλκουμπάσης Παναγιώτης WATER STORES, Εκτυπώσεις ΜΠΡΑΝΤΗΣ, Φούρνος ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ.

Tέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Την κυρία Λιβεριάδου Πρόεδρο της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ για την οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης.

Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής που επιμελήθηκε τον καλλωπισμό του Οικισμού μας.

Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

Την κ. Άννα Πατρωνίδου Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας που είναι πάντα δίπλα μας και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει για να διευθετηθούν τα θέματα που μας απασχολούν.

Χρόνια πολλά σε όλους, καλή φώτιση , σκέπη και προστάτης όλων μας να είναι η Αγία Τριάδα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.