Ο Κ. Βαδικολιας, καθηγητης Νευρολογιας του ΔΠΘ σε επιστημονικη ημεριδα στη Θεσσαλονικη

Πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Σε επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων στο ξενοδοχείο Meditterranean διακεκριμένοι ειδικοί από την Ελλάδα και το Εξωτερικό συζήτησαν πρακτικά θέματα στην διαχείριση ασθενών με εγκεφαλικό.
 

Ακολούθησε εκδήλωση ενημέρωσης αφιερωμένη στην αποκατάσταση από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Hellenic Alliance/ Action for Stroke σε συνεργασία με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία. Στην εκδήλωση μίλησε ο  συντοπίτης μας, Πρόεδρος της  Ε.Ε.Α.Ε.Ν,  Κωνσταντίνος Μ. Βαδικόλιας καθηγητής Νευρολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και ο Πρόεδρος Stroke Alliance for Europe Jon Barrick  ο οποίος, όπως και σε πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε την ανάγκη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, για καλύτερη οργάνωση των υποδομών υγείας για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού εγκεφαλικών που υπολογίζεται τα επόμενα χρόνια. 
 
Παράλληλα με άδεια του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στην πλατεία Αριστοτέλους από τους φοιτητές του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με ειδικούς και με την διανομή φυλλαδίων ενημέρωσης για την πρόληψη των εγκεφαλικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.