«Ο κ. Γαβρογλου επενδυει περισσοτερο στο κομματικο του ακροατηριο και οχι στην εκπαιδευση και στη χωρα»

Αντίθετος στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο Αθ. Καραμπίνης

Την κάθετη αντίθεση του στο νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου προς ψήφιση στη Βουλή εκφράζει ο κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, Πρύτανης του ΔΠΘ σε αποχή καθηκόντων, ενώνοντας τη φωνή του με αυτή των συναδέρφων του της πανεπιστημιακής Κοινότητας και όχι μόνο, ενάντια στο νομοσχέδιο.
 
Να υπενθυμίσουμε πως την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο έχουν εκφράσει πανεπιστημιακοί αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και η ανεξάρτητη αρχή για την αξιολόγηση, ενώ έχουν εγερθεί και ενστάσεις για τη συνταγματικότητα αρκετών διατάξεών του. 

«Στόχος η άλωση των πανεπιστημίων από μειοψηφίες» 

«Είναι ένα πολύ προσεκτικά δουλεμένο νομοσχέδιο που όμως στόχο δεν έχει την βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας αλλά την άλωση των πανεπιστημίων από μειοψηφίες. Φαίνεται ότι ο κ. Γαβρόγλου επενδύει περισσότερο στο κομματικό του ακροατήριο και όχι στην εκπαίδευση και στη χώρα» σημείωσε ο κ. Καραμπίνης, διαπιστώνοντας πως «είναι η χειρότερη μορφή όσων νομοσχεδίων είδαν το φως την τελευταία περίοδο και μάλιστα εμφανίζεται να έχει τιμωρητικές διαθέσεις για όσα πανεπιστήμια μέσα στη δύσκολή αυτή περίοδο προσπαθούν και λειτουργούν αξιόλογα, έχοντας αναπτύξει καλές πρακτικές».
 
«Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι από τον διάλογο που υποτίθεται ότι γινόταν όλο αυτό το διάστημα δεν υιοθετήθηκε τίποτα ουσιαστικό από όσα πρότειναν τα πανεπιστήμια και οι άλλοι φορείς. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι ενώ το νομοσχέδιο μιλάει για ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης ο ίδιος ο Υπουργός πριν μερικές βδομάδες έσπευσε να ιδρύσει τμήματα και σχολές» αναρωτήθηκε ο ίδιος, για να  συμπληρώσει πως δυστυχώς το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά ούτε αφήνει, τουλάχιστον, τα πανεπιστήμια να βρουν τον δρόμο μόνα τους. 
 
«Κατά την γνώμη μου εν έτει 2017 γυρνάμε πιο πίσω από το 1982, όταν έχουμε να ανταγωνισθούμε στην Ευρώπη και στο εξωτερικό πανεπιστήμια που οι κυβερνήσεις των κρατών τους όχι μόνο δεν τους φέρνουν εμπόδια αλλά τους βοηθούν. Κρίμα και μόνο κρίμα» κατέληξε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.