Ο Ιππικος Ομιλος Κομοτηνης συμμετειχε σε ερευνητικο προγραμμα της Κτηνιατρικης Σχολης του Πανεπιστημιου Θεσσαλιας

Αντικείμενο της έρευνας τα λοιμώδη και παρασιτικά νοσήματα

Με χαρά ανταποκρίθηκε ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής στην πρόσκληση της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του τμήματος Ιππιατρικής προκειμένου να συμμετέχει στην 1η πανελλαδική έρευνα με θέμα «τα λοιμώδη και παρασιτικά νοσήματα» που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο.

Για το σκοπό αυτό ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος και βραβευμένος καθηγητής Φυσιοπαθολογίας της αναπαραγωγής των ζώων, καθηγητής στο τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Φθενάκης, καθώς και η επίκουρη καθηγήτρια κλινικής ιατρικής ιπποειδών του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Παναγιώτα Τυρνενοπούλου επισκέφτηκαν την Πέμπτη 27 Ιουλίου, την Κομοτηνή και σε συνεργασία με τον Ροδοπίτη κτηνίατρο Αϋντίν Μουμίν, πραγματοποίησαν δια ζώσης επισκέψεις στις φάρμες μελών του συλλόγου, συλλέγοντας υλικό από τα κόπρανα των αλόγων προκειμένου να συμπεριληφθούν στην έρευνα που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο.

Μία έρευνα που πραγματικά τα αποτελέσματα της θα δώσουν στους ιππιάτρους σημαντικά στοιχεία στο σημαντικό θέμα των παρασίτων και τις ασθένειες που προκαλούν αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.