Ο Γιωργος Κυμπαριδης νεος Περιφερειακος Συμπαραστατης του Πολιτης και της Επιχειρησης ΑΜΘ

«Σημαντικό όπλο διατύπωσης λόγου και γνώμης από πλευράς των πολιτών»

Με βασική επιθυμία να συμβάλλει με τη συμμετοχή του στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού αλλά και τη δημιουργία μιας ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και των υπηρεσιών της με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης ΑΜΘ, ο κ.Γιώργος Κυμπαρίδης.

Ο κ. Κυμπαρίδης εκλέχτηκε κατά την επαναληπτική διαδικασία που έλαβε χώρα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συγκεντρώνοντας 36 ψήφους, έναντι 2 της δικηγόρου κ. Γιαννούλας Τσιφλικά, ενώ στη διαδικασία υπήρξε και ένα λευκό.

Υπενθυμίζουμε πως στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Κυμπαρίδης δεν κατάφερε να εκλεγεί για μία ψήφο, συγκεντρώνοντας τις 29 από τις 30 που απαιτούνταν, ενώ ο κ. Χαράλαμπος Παυλίδης, που ήταν υποψήφιος στην πρώτη ψηφοφορία, αποσύρθηκε από τη διαδικασία.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 28 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Κυμπαρίδης αναφέρθηκε στην τιμητική όπως την χαρακτήρισε εκλογή του, εξηγώντας πως ο Συμπαραστάτης απευθύνεται στην κοινωνία των πολιτών και αφορά την\ χρηστή διοίκηση που θα πρέπει να υπάρχει, τον έλεγχο τυχόν κακοδιοίκησης, τη διαφάνεια και φυσικά την λογοδοσία, που αποτελεί σήμερα πάγια κοινωνική απαίτηση.

«Η θεσμική θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη είναι αυτή η οποία δίνει όλο το δικαίωμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να ζητούν τη λογοδοσία έχοντας πλέον με το μέρος τους ένα θεσμικό όργανο, το οποίο δεν αποφασίζει με κανόνες συμπάθειας, αλλά με κανόνες αντικειμενικότητας και κανόνες δικαίου, γεγονός που δίνει σε όλους τους πολίτες  και σε όλες τις επιχειρήσεις τη  δυνατότητα να έχουν τον λόγο και να ζητούν το λόγο για  τυχόν περιπτώσεις όπου η εξουσία δεν θα πρέπει να έχει αμετροέπεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως βασική του επιδίωξη θα αποτελέσει και η ανανέωση του θεσμού μέσα από την διατύπωση προτάσεων επί τομών που πρέπει να γίνουν ώστε «να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα μέσα από διαδικασίες διαμεσολάβησης».

Κατά τον ίδιο η λειτουργία του θεσμού θα λειτουργήσει και προς όφελος των ίδιων των διοικούντων, καθώς, όπως εξήγησε, «το γεγονός ότι θα υπάρχει ένας θεσμός, ο οποίος ελέγχει το κομμάτι της διοίκησης, θα τους κάνει καλύτερους». «Ο Συμπαραστάτης αποτελεί επίσης σημαντικό όπλο διατύπωσης λόγου και γνώμης από πλευράς των πολιτών  για ζητήματα που απασχολούν τόσο τη διοίκηση όσο και τις υπηρεσίες της» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επίσης και τη σημασία του στην «εμπέδωση και την αλλαγή νοοτροπίας στο ίδιο το περιβάλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να κυριαρχεί το δημόσιο συμφέρον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.