Ο Γιωργος Καραμπελιας παρουσιαζει στην Κομοτηνη το νεο του βιβλιο

«1821, η Παλιγγενεσία» - Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Η ΔΚΕΠΠΑΚ υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «1821, η Παλιγγενεσία» στην αίθουσα του Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ίδιος ο συγγραφέας, Γιώργος Καραμπελιάς, ο Δημήτρης Νατσιός δάσκαλος και ο Νεκτάριος Δαπέργολας, ιστορικός.
 
Το βιβλίο αποκαλύπτει όλους τους εθνοφοβικούς μύθους που υποσκάπτουν την αυτοσυνειδησία και την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων, και φωτίζει με πολιτικό τρόπο την ελληνική Αναγέννηση των χρόνων 1700-1821 σε όλα τα επίπεδα. Η αληθινή συλλογική πορεία μας προς την προ δύο αιώνων Επανάσταση, με τα συν και τα πλην της, ως οδηγός και για το αύριο του τόπου μας. 

Ο Γιώργος Καραμπελιάς

      
Ο Γιώργος Καραμπελιάς γεννήθηκε στη Δύμη του νομού Αχαϊας. Από το 1964, ως φοιτητής της Ιατρικής, συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη και το 1966 δραστηριοποείται πολιτικά εκτός κοινοβουλευτικών κομμάτων. Φυλακίστηκε από την δικτατορία τον Μάϊο – Ιούνιο 1967. Σπούδασε Οικονομικά στο Παρίσι όπου έγραψε τα πρώτα του βιβλία. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και στον Μάη του ‘68 , σε ελληνικές και γαλλικές οργανώσεις συνελήφθη τον Νοέμβριο του 1973 για ενέργειες αλληλεγγύης στο Πολυτεχνείο. Μετά τη μεταπολίτευση, συνεχίζει αδιάλειπτα την πολιτική του δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το 1989-1992 συμμετείχε στους Οικολόγους Εναλλακτικούς. Χρημάτισε Διευθυντής Εκπαίδευσης στο ΚΕΘΕΑ. Το 1988 πραγματοποίησε μεταπτυχιακή εργασία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VII : “Κράτος και κοινωνία στη μεταπολίτευση”, που εξεδόθη και στα ελληνικά. Από το 1979 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό “Ρήξη”. Το 1980 δημιούργησε, μαζί με άλλους, το “Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο” και τις “Εναλλακτικές Εκδόσεις”. Από το 1995, συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού “Άρδην” και από τον Νοέμβριο του 2006 στη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας “Ρήξη”. Από το 2010 είναι μέλος και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Νέος Ερμής ο Λόγιος”. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία και εκατοντάδες άρθρα και μελέτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.