Ο Γιωργος Δημητριαδης με αφορμη το βιντεο με τον σερβιτορο στη Ροδο

«Εντελώς ανούσια η παρέμβαση Γεωργιάδη»

Για εργασιακή ζούγκλα κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Γιώργος Δημητριάδης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που άνοιξε για τις συνθήκες που επικρατούν στον τομέα του τουρισμού με αφορμή το βίντεο που αποτυπώνει σερβιτόρο στη Ρόδο που περπατά στη θάλασσα μέχρι τον λαιμό προκειμένου να σερβίρει πελάτες σε beach bar.

 «Ένας εργαζόμενος εστίασης αναγκάζεται να μπει στην θάλασσα προκειμένου να σερβίρει την οποία παραγγελία. Ένας εργαζόμενος αναγκάζεται σχεδόν σε κάθε παραγγελία να “κολυμπήσει” προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εργασίας του. Ένας εργαζόμενος του 2023 στην Ελλάδα, που κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς δεχόμενος ακόμη και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας προκειμένου να επιβιώσει. Ένας εργαζόμενος θύμα εκμετάλλευσης και υποτίμησης από τον εκάστοτε εργοδότη» σχολίασε σχετικά ο κ. Δημητριάδης τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη «να υπάρξουν άμεσα ελεγκτικοί μηχανισμοί και μέτρα προστασίας που θα διασφαλίζουν την ποιοτική εργασία και την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων».

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρο Κομοτηνής, είναι αναγκαίο να επιβάλλονται τα κατάλληλα πρόστιμα στους εργοδότες όταν παραβιάζουν τους όρους εργασίας προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα παραβίασης των εργασιακών και συνάμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Παράλληλα ο κ. Δημητριάδης σχολίασε και την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη προς τον ΣΕΠΕ προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στο κατάστημα. Ο ίδιος χαρακτήρισε «εντελώς ανούσια» την παρέμβαση «καθώς η κυβέρνηση της Ν.Δ με νόμο του κ. Χατζηδάκη απαξίωνε τον φορέα συστηματικά, μετατρέποντάς τον σε ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να μην επιτελεί κανένα ουσιαστικό ρόλο». 

«Το περιστατικό της Ρόδου σας ενημερώνω εγώ προσωπικά κ. Γεωργιάδη πως δεν είναι μεμονωμένο αλλά ένα από τα πολλά, και δυστυχώς έχουν γίνει πλέον μόνιμη συνθήκη στους χώρους εργασίας»  τονίζει κλείνοντας ο κ. Δημητριάδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.