O ΦΠΑ ακριβαινει τα εισιτηρια του Αστικου ΚΤΕΛ Κομοτηνης

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στις τρεις ζώνες δρομολογίων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τα κόμιστρα των αστικών αλλά και των υπεραστικών ΚΤΕΛ αναπροσαρμόζονται, φυσικά προς τα πάνω, εξαιτίας της αύξησης του συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας. Η αναπροσαρμογή θα οριζόντια σε όλα τα μέσα αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας της χώρας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.
 
Τα ποσά, που θα καταβάλουν στο εξής οι επιβάτες για τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας, σύμφωνα με το ισχύον ζωνικό σύστημα κομίστρου, καθορίζονται ως εξής:
 
 

  Κανονικό (σε ευρώ) Μειωμένο (μαθητικά, πολύτεκνοι, σε ευρώ) Φοιτητικό (σε ευρώ)
Ζώνη Α 1,20 (από 1,10) 0,60 0,90
Ζώνη Β 1.70 (από 1,50) 0.90 1,20
Ζώνη Γ 2,20 (από 2,00) 1,10 1,60

 
 
Σημειώνεται ότι στην Κομοτηνή η Α’ Ζώνη περιλαμβάνει τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ εντός της πόλης, όπως επίσης τα δρομολόγια από και προς τους οικισμούς της Ιτέα, του Ροδίτη, της Καρυδιάς, του Ηφαίστου και των Υφαντών. Στη Γ’ Ζώνη δρομολογίων ανήκουν εκείνα που έχουν προορισμό τους οικισμούς Πάμφορο, Αμάραντα και Μαυρομάτι, ενώ οι μετακινήσεις προς όλους τους υπόλοιπους οικισμούς, που εξυπηρετεί το Αστικό ΚΤΕΛ, υπόκεινται στη χρέωση κομίστρου της Β’ ζώνης Δρομολογίων.
 
Όπου τα αστικά ΚΤΕΛ, με απόφαση των διοικητικών του συμβουλίων, έχουν καθιερώσει μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, οι τιμές ανά ζώνη δρομολογίων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, διαμορφώνονται ως εξής:
 

  Κανονικό κόμιστρο (ευρώ) Φοιτητικό κόμιστρο (ευρώ)
Ζώνη Α 60,00 45,00
Ζώνη Β 80,00 60,00
Ζώνη Γ 100,00 75,00

 
Να σημειωθεί ότι το ύψος των αυξήσεων, που θα επιφέρει η αύξηση του ΦΠΑ, στις υπεραστικές συγκοινωνίες και ειδικότερα στα κόμιστρα των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ροδόπης, δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό. Σχετική ενημέρωση θα έχουμε τη δυνατότητα να σας παράσχουμε στο επόμενο φύλλο του «ΠτΘ». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.